Elon Musks “gigantbatteri” blir omtalt som en suksess, Walmart ansetter hundrevis av A.I. roboter og Twitter-sjefen får refs på…Twitter. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av. 

1. Walmart skal “ansette” hundrevis av A.I. roboter. Disse skal erstatte vaskeoppgavene til de ansatte i butikken slik at de heller kan fokusere på andre oppgaver, sier en av selskapets sjefer, John Crecelius, i en pressemelding.

2. Under et “60 minutes”-intervju gikk Elon Musk hardt ut mot det amerikanske tilsynet Securities and Exchange Commission (SEC) der han blant annet sa at han ikke “hadde noen respekt for SEC”. Utsagnet kom etter spørsmål om hva han tenkte om søksmålet som ble rettet mot han etter tweeten hans om å ta selskapet på børst tidligere i år.

3. En 22 år gammel software ingeniør har blitt funnet død i Googles hovedkvarter i New York. Dødsårsaken er ennå ikke bekreftet.

4. Twitters CEO Jack Darcy gikk nylig ut og twitret positivt om sitt opphold i Myanmar, noe som ikke har falt i god jord hos brukere etter at både Twitter og Facebook har blitt anklaget for å ha spredd hat-propaganda om Rohingya-minoriteten i landet på plattformene sine.

5. I desember i fjor bygget Elon Musk verdens største batteri i Sør-Australia etter å ha lovet å kunne løse regionens energiproblem til en brøkdel av prisen. En undersøkelse viser at installasjonen har spart 40 millioner dollar i kostnader det første året. Batteriet kostet Musk 66 millioner dollar å bygge, noe som vil si at byggingsutgiftene allerede vil bli dekket innen 2019 er omme.

6. Kina har advart Canada om at “det vil få konsekvenser” dersom de ikke går med på å løslate Huaweis finanssjef Meng Wanzhou, som i forrige uke ble anklaget for å ha prøvd å skjule selskapets tilknytting til et firma som skal ha solgt utstyr til Iran til tross for sanksjoner.

7. Microsofts sky-virkomhet Azure kan bli en større inntektskilde for selskapet enn det Windows er innen 2021, spår analytikere.