Amazon vurderer å slutte å selge “søple-varer”, så mange som 6,8 millioner mennesker kan ha blitt rammet av Facebook-virus og Apple bygger nytt kontorområde til den nette sum av én milliard dollar, Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av denne uken. 

1. Flere av investorene i SpaceX-selskapet til Elon Musk har reist bekymring over at noen av pengene som de har tildelt selskapet, kan ha blitt brukt til å drifte et av Musks andre selskaper, The Boring Company.

2. En kvinne har saksøkt Apple for det hun mener er misvisende bilder. Både Apples iPhone XS og iPhone XS har et særegent hakk, bedre kjent som engelske “notch”, som på enkelte bilder kan være vanskelig å se på grunn av den sorte bakgrunnen. Hakket inneholder enhetens helt nye frontdefinerte TrueDepth-kamerasystem, som driver iPhone-ansiktsgjenkjenningsverktøyet Face ID. Den nye delen av designet var dog ukjent for damen, og har ført til at hun nå saksøker selskapet på grunnlag av at hun mener dette ikke var synlig på bildene hun så på før hun kjøpte den.

3. Facebook har erkjent at det har vært et virus på plattformen som har gitt app-utviklere tilgang til bilder brukerne har lastet opp på sin profil, men som de til syvende og sist valgte å ikke publisere. Opptil 6,8 millioner mennesker kan ha vært rammet.

4. Kanadiske myndighter melder om at nok en kanadier har blitt arrestert i Kina, mistenkt for å være en fare for rikets sikkerhet. Arrestasjonene kommer etter at det ble kjent at Huawei-topp Meng Wanzhou ble arrestert, mistenkt for å ha samarbeidet med et selskap som har trosset internasjonale sanksjoner og solgt varer til Iran.

5. Amazon vurderer å slutte å selge det de kaller for CRaP-varer, som står for “Can´t realize a profit”. Dette gjelder varer under 15 dollar som for eksempel vann og snacks.

6. Apple skal bygge nytt kontorområde i Austin, Texas, skriver selskapet i en pressemelding. Det nye kvartere skal i første omgang kunne huse 5000 nye ansatte. Bygget er estimert til å koste rundt én milliard dollar.

7. Bakmannen/mennene som sendte ut bombetrussel per epost  over hele USA torsdag, skal ha forlanget Bitcoin som løsepenger. Trusselen har ført til nok en nedgang på børsen. Verdien på Bitcoin har nå sunket med 75 % på ett år.