7 nyheter du bør vite om

Mark Zuckerbergs tidligere mentor går kraftig ut mot Facebook, Google har blitt saksøkt for 50 millioner Euro og Apple mener global oppvarming vil være bra for “business”. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av. 

1. Mark Zuckerberg planlegger å synkronisere Facebook, Instagram og Whatsapp med hverandre. Appene skal fortsatt opereres som separate apper – men vil få samme tekniske infratrukturen slik at man har mulighet til også å kommunisere med hverandre på tvers av appene.

2. Kinesiske forskere har for aller første gang klart å klone en type aper som tidligere har fått genene sine redigert ved brukt av CRISPR-teknologi.

3. Apple skal ha sagt opp 200 av sine ansatte som jobber med selskapets autonome kjøretøysprosjekt “Project Titan“, men hevder selv at autonome kjøretøy forblir deres mest ambisiøse prosjekt.

4. Selskapet Oracle har systematisk underbetalt kvinner og minoriteter for den nette sum av 401 millioner dollar, viser en ny undersøkelse gjort av det amerikanske arbeidsdepartementet.

5. Global oppvarming vil øke behovet for smart-telefoner, spår Apple i en ny rapport. Grunnen til dette er at tjenester som Iphoenen tilbyr, som tilgang på lommelykt, eller behov for førstehjelpsinstrukser, bare vil øke i lys av klimakrisen.

6. Google har blitt saksøkt for 50 millioner Euro av det fransk-statelige dataovervåkningsbyrået CNIL fordi de blant annet mener  at selskapet ikke informerte brukerne sine godt nok om hva dataene deres ble brukt til. Søksmålet er det største noensinne siden EUs personvernforordning, GDPR, tredde i kraft i fjor.

7. Under et intervju med CNBC gikk Salesforce-direktøren hardt ut mot Facebook og hevdet blant annet at Facebook var like skadelig for folk som det sigaretter er. Han har i etterkant fått mye støtte fra andre ledere, inkludert fra Mark Zuckerbergs tidligere mentor, Roger McNamee, som under Verdens økonomiske forum i Davos uttalte at det ikke bør være lovlig for selskaper som Facebook å dele informasjon med datterselskapene sine Instagram og Whatsapp.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Vi anbefaler:

Translate »