Facebook har lansert sin første smarthøyttaler, Instagram har fått ny sjef og LinkedIn har kjøpt opp et nytt selskap til den nette sum av over 400 millioner dollar. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av.

1. Google legger ned det sosiale nettverket Google+ etter at Wall Street Journal avdekket misbruk av personlig data til over 500 000 brukere.

2. Facebook har lansert sin første smarthøyttaler, Portal. Reaksjonene har derimot vært lunken, da mange er skeptiske til å ha et verktøy med kamera og mikrofon i hjemmene sine, som følger av Cambridge Analytica-skandalen tidligere i år.

3. Amazon har godkjent innsamling til minst to organisasjoner med tilknytting til den islamske stat gjennom sitt Amazon Smile fond, som lar brukere donere 0,5 % av kjøpssummen til en valgfri organisasjon.

4. Microsoft skal ha investert hele 200 millioner dollar i bildelingsselskap Grab. Selskapet har hovedkvarter i Singapore og er estimert til å få en markedsverdi på 12 milliarder dollar som følger av investeringen.

5. Tidligere sjef for Facebook sin nyhetsfeed, Adam Mosseri, tar over som sjef for Instagram etter at Kevin Systrom og Mike Kriege annonserte at de forlater selskapet forrige måned.

6. Amazon har valgt å sparke den ansatte som valgte å dele e-post adressene til kunder med en tredjepart, og støtte en eventuell rettslig forfølgelse. Avgjørelsen kommer noen uker etter at Wall Street Journal rapporterte om ansatte som skal ha solgt konfidensielle e-postadresser videre til selgere på plattformen.

7. LinkedIn har kjøpt opp software-selskapet Glint, som jobber med å kartlegge de ansattes syn på interne jobbforhold. Kjøpssummen skal ha vært på over 400 millioner dollar.