Aker BioMarine har nylig inngått et samarbeid med e-sport-laget Heroic, eid av norske Omaken sports. Når topputøverne nylig deltok i det globale mesterskapet PGL Major, hadde laget gjort fysiske og mentale forberedelser. Blant annet ved å innta omega-3-tilskudd basert på krill.

Joachim Haraldsen har drevet med gaming i 18 år. Han er mest kjent som Noobwork – en av Norges største youtubere, med nesten 200.000 abonnenter. I februar i år gikk drømmen hans gikk i oppfyllelse, da selskapet hans Omaken Sports kjøpte opp Heroic, som er et av verdens beste Counter Strike-lag.

I forbindelse med oppkjøpet fikk han samlet inn 150 millioner kroner, og nå er målet hans å bygge et e-sport-imperium med base i Oslo. Haraldsen vil bygge opp et gaming-akademi der unge kan lære hvordan man blir en profesjonell e-sport-utøver.

Som ett av verdens beste CS:GO-lag var Heroic godt posisjonert til å ta seieren og dermed også tidenes største pengepremie i det globale e-sport-mesterskapet PGL Major. Laget var rangert som nummer fem på verdenstoppen og konkurrerte mot 23 andre lag om premiepotten på 2 millioner dollar. Summen, som tilsvarer om lag 17 millioner kroner, er tidenes største premiepott i CS:GO-sammenheng. De kom til semifinalen og tok med seg premier på over 140.000 dollar hjem…

E-sport på toppnivå stiller store krav til høy konsentrasjon og mental kapasitet fordi det er lange og krevende spill som går over flere dager. Det er blitt et økende fokus på fysisk- og psykisk helse innen bransjen de siste årene.

– Underveis i spillene må man ta raske og kalkulerte valg, det krever et skjerpet sinn. Vi har ikke blitt blant de beste i verden bare ved å sitte foran skjermen, det ligger mye bak topprestasjonene akkurat som i annen idrett. Vi tenker helhetlig, på fysisk trening, kosthold, søvn og det sosiale livet. Alt henger sammen, fortsetter Haraldsen.

Vil utvikle unikt krillprodukt rettet mot e-sportutøvere

Nå har Heroic inngått et samarbeid med Aker BioMarine, som lager omega-3-tilskudd basert på krill. I tillegg til et sunt kosthold er utøverne på et program der de tar omega-3-kapsler som bidrar til en god og sunn hjernehelse. På sikt planlegger selskapene å gå sammen for å utvikle et unikt krillprodukt rettet mot e-sportutøvere.

Image preview

– Aker BioMarine er et spennende selskap som gjør mye innen forskning og har ambisjoner om å forbedre folkehelsen uten at det går på bekostning av planeten. Dette går godt overens med våre egne tankesett om en god og sunn balanse når man utvikler spillere som skal konkurrere på toppidrettsnivå. Vi ser at kosthold, trening og fritid går hånd i hånd og er viktig for å prestere, sier Haraldsen.

Administrerende direktør i Aker BioMarine, Matts Johansen sier at selskapet lenge har sett på muligheter for å innta e-sportmiljøet. – Denne bransjen har vært i enorm vekst de siste årene og er et utrolig spennende område for oss å gå inn i. Flere hundre millioner seere strømmer ulike grener innenfor e-sport hvert eneste år, interessen er enorm. Heroic representerer en ny og helt unik målgruppe som har sterke preferanser når det kommer til valg av kanaler for underholdning og kjøp av produkter. For å nå ut til denne målgruppen må vi gå utenfor boksen, tenke stort og ikke minst velge riktige samarbeidspartnere, sier administrerende direktør Matts Johansen i Aker BioMarine. Han legger til at han ser store muligheter for samarbeidet. – For oss som selskap er samarbeidet med Heroic en fantastisk god match. Dette er en form for sport som krever mye mental kapasitet og vi ser store mulighet til å kommunisere viktigheten av en god og sunn livsstil, både mental og fysisk, til denne målgruppen. Vi vet at omega-3 fra krill er viktig for god hjernehelse. Vi ser fram til å sette fokus på dette sammen med Heroic og se på muligheten til å utvikle et helt unikt produkt, sier administrerende direktør Matts Johansen i Aker BioMarine.

Omega-3 er viktig for en sunn hjernehelse. Kroppen produserer ikke selv tilstrekkelig omega-3, og fettsyrene EPA og DHA må derfor tilføres gjennom mat eller kosttilskudd. For å opprettholde en god hjernefunksjon, må vi få i oss tilstrekkelig med omega-3 gjennom hele livet.

 

Om Aker BioMarine

Aker BioMarine er et bioteknologi- og krillfangstselskap, som jobber med å forbedre helsen til både mennesker og planeten. Selskapet er notert på Oslo Børs og utvikler krillbaserte ingredienser til bruk i legemidler, kosttilskudd.  Selskapets sterke fokus på bærekraft inspirerte lanseringen av sirkulærselskapet AION som skal hjelpe selskaper med å resirkulere og gjenbruke avfall, noe vi skrev om i forrige ukes lederintervju med CEO Matts Johansen.