Innovasjonsmagasinet 2017 presenterer nok en gang listen over de norske virksomhetene som er flinkest i klassen på innovasjon.

Blant årets mest innovative finner vi både Itera, Nortura, Norwegian og helt til topps fosser Aker Biomarine frem. Fjorårets vinner DNV GL må i år nøye seg med den siste pallplasseringen.

Det er i år, som i fjor, InnoMags redaksjon som har foretatt utvelgelsen av kandidater. Alle våre lesere har gjennom vinteren blitt oppfordret til å nominere kandidater både innen kategorien Startups og i kategorien ledende norske innovasjonsfyrtårn. Vi har deretter spilt ball med flere uavhengige eksperter, både norske og internasjonale. Resultatet har blitt vedlagte liste over de mest innovative norske virksomhetene i 2017 som er å finne i årets papirutgave av Innovasjonsmagasinet.

– Vi mener at dette er Norges desidert mest omfattende oversikt over hvem som faktisk ER innovative i motsetning til de som nøyer seg med å prate om innovasjon. Vi understreker at listen kun omhandler norske virksomheter, men felles for de fleste av dem er at de har lykkes med å utvide sitt marked til å omfatte store deler av kloden, sier juryleder Truls Berg, InnoMags ansvarlige redaktør i en kommentar.

– La meg også benytte anledningen til å gratulere AKER Biomarine med årets 1. plass og de øvrige 24 med formidabel innsats.

I årets utgave av INNOVASJONSMAGASINET har vi også tatt et dypdykk i startup-landskapet og presenterer 50 av Norges mest spennende oppstartsbedrifter. I et intervju med Skattefunns far Christian Hambro, trekkes linjene frem til Kapitalfunn som nå blir gjennomført og vi har også intervjuet mannen bak denne nye ordningen. I tillegg har vi møtt Jack Ma, Ali Babas fargerike gründer og vi byr også på noen av Norges beste penner.

INNOVASJONSMAGASINET og www.innomag.no utgis av Inspirator AS og med over 25 000 lesere er magasinet Norges ledende innovasjonsmagasin. INNOVASJONSMAGASINET 2017 vil være å finne i de fleste Narvesen utsalg fra og med i dag torsdag 15. juni.

Listen over de 25 mest innovative:

 1. Aker Biomarine
 2. Norwegian
 3. DNV GL
 4. Schibsted Media Group
 5. Itera ASA
 6. Kahoot!
 7. Jotun
 8. Telenor
 9. Nortura
 10. Strawberry
 11. Nofima
 12. Kolonial.no
 13. Nofas
 14. Trigger
 15. DNB
 16. Miles
 17. Kongsberg Gruppen
 18. Tomra
 19. Statens Innkrevningssentral (SI)
 20. Opera Software ASA
 21. Kommuneforlaget
 22. Agder Energi
 23. Statoil
 24. eSmart Systems
 25. Statens Lånekasse