Etter en intens heldagsfinale med pitching og utspørring, var det tilslutt Stavanger-bedriftene Blue Lice og Bikefinder som blåste Petter Stordalen av banen og stakk av med seieren i årets Strawberry-million konkurranse.

Det gikk hett for seg under finalen av Strawberry-millionen på hotellet HOBO i Stockholm den 18. oktober. Petter Stordalen hadde samlet en faglig bred jury og seks finalister som pitchet sin idé i ti minutter før juryen og publikum fikk gyve løs på finalistene med sine spørsmål. Da dagen var over ble det klart at Blue Lice og Bikefinder stakk av med hver sin investering på 2 millioner kroner og delt seier i Strawberry-millionen.

– Dette har vært fantastisk gøy. Alle finalistene burde anse seg selv som vinnere, men Blue Lice og Bikefinder var hakket vassere enn resten, spesielt i dag. Det er så utrolig kult når forventningene er høye fra før, men så kommer det unge, flinke folk på scenen og bare leverer og leverer. Blue Lice har potensielt et enormt nedslagsfelt, spesielt for norsk laksenæring, og Bikefinder kan selge sin sykkel-tracker til hele verden. Som om ikke det var nok, så har begge ideene fantastiske positive effekter i et bærekraftsperspektiv. Jeg er blåst av banen, sier Petter Stordalen, eier av Strawberry og initiativtaker til Strawberry-millionen i en pressemelding.

Blue Lice, som ble stiftet under X2 Labs akseleratorprogrammet «Morgendagens Havbruk» i mars i år, har utviklet et et preventivt og bærekraftig felle-system som tar lakselus på et tidlig stadium.

Administrerende direktør Karoline Olsen er storfornøyd med seieren.

– Dette har vært en vanvittig reise! At en investor som Petter Stordalen har trua på oss som team er veldig inspirerende. En slik investering vil gi oss et godt spillerom for optimalisering av vårt produkt, sier Olsen.

Bikefinder har utviklet en sporingsenhet for sykler. En blå GPS-pinne festes inne i styret på sykkelen, og senderen har en innebygd sirene som går av hvis sykkelen blir stjålet. Administrerende direktør Ole Martin Ølmheim ser frem til samarbeidet med Strawberry Capital.

– Bikefinder er veldig tilfreds med å få Petter og teamet med på laget. Strawberry tilfører mye mer enn bare penger. Vi gleder oss stort til å begynne samarbeidet, sier Ølmheim.

De andre bedriftene som kjempet om investor-pengene var Reused Remade, Flocazur, THRUSTME, Clean It. Tilsammen var det 2074 fra både Norge og Sverige som søkte om å bli med i årets Strawberry-million konkurranse.