Sør-Korea er godt i gang med å bygge verdens første øko-by, Songdo, som skal være helt bilfri og økovennlig. Når den er ferdig vil den ha kostet 400 milliarder og ha 100 000 innbyggere. 

Byen vil ved ferdigstillelse være omlag 30 000 kvadratkilometer og allerede er 20 000 boliger ferdigstilte, med 50 000 innbyggere. Dette melder blant annet Business Insider. 

Prosjektet med å bygge Songdo startet allerede i 2002. Området skulle prioritere kollektivtrafikk som buss og bane, i tillegg til sykler istedenfor et behov for bil. Selv søppelbiler er blitt eliminert, ved å bygge rørsystemer som suger søppelposene fra leiligheter til søppelsorteringen på bare sekunder.

Helt fra starten har planen vært at byen skal være bilfri, og arkitekter har derfor jobbet målrettet for å finne de beste mulighetene for det. Her er noe av byggemåtene og tiltakene de har fått til:

Alle nødvendige fasiliteter er gangavstand unna, slik som skoler, kontorer og sykehus. Alle leiligheter ble bygget maks 12 minutter gang fra nærmeste t-bane-stopp og de mindre nødvendige bygningene ble bygget i gangavstand fra alt annet.
40 % av byen er grøntområde, for å oppfordre beboerne til å gå i parker.
De har bygget til sammen 150 km med sykkelveier, for å eliminere bilbruk.
Over 100 av bygningene er LEED-sertifisert, den mest anerkjente miljøsertifiseringen på verdensbasis.
Byen skal gjenvinne 40 % av vannforbruket.
Byen bruker en tredjedel mindre drivhusgasser en andre byer på samme størrelse.

Utviklerne bak byen håper nå at byen skal bli et forbilde for andre land.