Europeisk jakt på banebrytende innovasjon – er DU aktuell?

Patentstyret har tipset oss om at den Europeiske oppfinnerprisen for 2020 nå jakter verdige kandidater. Kan din oppfinnelse være vinneren?

European Inventor Award er en pris som årlig gis ut til banebrytende innovatører som med sin oppfinnelse kan bidra til å løse aktuelle globale utfordringer. Prisen deles ut av en uavhengig jury som består av eksperter innen ulike fagområder, og som vil vurdere hvordan og i hvilken grad oppfinnelsene bidrar til teknisk, vitenskapelig, økonomisk og samfunnsmessig utvikling, samt deres potensiale for å skape arbeidsplasser.

Norsk oppfinnelse som finalist i 2019

I 2019 var norske Espen Beck blant finalistene med bedriften Stingray. Beck fikk ideen om å drepe lakselus ved hjelp av laser, patenterte oppfinnelsen og ble nominert i kategorien «små og mellomstore bedrifter». Seieren ble imidlertid ikke norsk, men gikk til nederlandske Rik Breur for oppfinnelsen av Finsulate – et bunnstoff til å forhindre vekst av alger, rur og blåskjell på båtbunner.

Slik nominerer du din kandidat

European Inventor Award 2020 holdes i Monaco og går av stabelen 18. juni. Fristen for å nominere kandidater er 30. september og kan gjøres her: https://forms.epo.org/learning-events/european-inventor/nominate/entry-form.html Og ja, det er full mulig å stemme på seg selv.

På nettsidene til Det europeiske patentverket (EPO) kan du lese mer om prisen, og hvordan du nominerer din kandidat.