Home Biz Innovasjon Norge-topper: – Vi stiller oss bak Traaseth

Innovasjon Norge-topper: – Vi stiller oss bak Traaseth

0

Flere i Innovasjon Norge-ledelsen går nå offentlig ut for å vise sin støtte til Anita Krohn Traaseth etter påstander om intern misnøye i organisasjonen. 

“Nyheten om at styreleder trakk seg med umiddelbar virkning søndag 4. mars kom overraskende på oss alle. Saken i Aftenposten og påstandene om intern misnøye, og splittende lederstil kjenner vi oss ikke igjen i. Vi er en samlet ledergruppe som stiller oss bak Anita Krohn Traaseth.”, heter det i et brev undertegnet av direktør for Gründere og oppstartsbedrifter Pål T. Næss, sjef for vekstbedrifter og klyngerMona Skaret og åtte andre Innovasjon Norge-topper.

Brevet har kommet som en reaksjon på saken Aftenposten slapp søndag, der det hevdes at organisasjonen er preget av stor intern misnøye og splid. Da ledelsen ønsket å vurdere Anita Krohn Traaseths stilling som administrerende direktør, etter at deler av styret angivelig skal ha mistet tillit til henne, bad næringsminister Torbjørn Røe Isaksen styret om å la være å ta opp saken, noe som førte til at styreleder Per Otto Dyb trakk seg søndag.

BAKGRUNN: Stor misnøye i Innovasjon Norge: Styreleder trekker seg etter innblanding fra næringsministeren

“Styret har gjennom fungerende styreleder, Jørand Ødegård Lunde, presisert at de har tillit til daglig leder. Både eiere og oppdragsgivere har gitt uttrykk for at de er fornøyde med den jobben som gjøres i Innovasjon Norge”, heter det i brevet.

Til E24 sier direktør for Gründere og oppstartsbedrifter Pål T. Næss at han er fornøyd med det Traaseth har levert i tiden som leder så langt.

– Anita er en inspirerende og dyktig leder som har klart å levere fantastiske resultater i en tid preget av omstilling. Hun er visjonær, modig og gir sine ansatte frihet. Hun klarer å løfte organisasjonen gjennom å stille de rette spørsmålene.

Blant de andre som har undertegnet brevet, er HR-direktør Yvonne Fosser, Per Niederbach, direktør for Regioner og finansiering, Finansdirektør Hans Martin Vikdal, Cathrine Pia Lund, direktør for Merkevaren Norge, Kommunikasjonsdirektør Kristin Welle-Strand Rodin Lie, divisjonsdirektør for IT og digitalisering, divisjonsdirektør for Teknologi og samfunn Inger Solberg, og juridisk direktør Bjørn Olsen.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst