Innovasjonsbedriften fra Toten skal gjøre kineserne klare for vinter-OL i Beijing i 2022.

Som produsent av verdens beste rulleski har IDT Sports blitt en stor suksess blant utøvere fra Norge, Sverige, Russland, Italia og USA. Resultatet har blitt markedsledende rulleski, som i dag er å finne på beina til store deler av verdenseliten.

Nå står Asia og den kommende OL-arrangøren Kina for tur.

– Ambisjonen er å få verdens beste rulleski på plass på kinesisk jord om ikke alt for lang tid. Med verdens beste rulleski på beina kan vi bidra til at kineserne finner skigleden til vinter-OL i 2022, smiler Morten Iversbakken, markedssjef i IDT.

En spennende mulighet og hårete mål

I dag er det 10 millioner skiløpere i Kina. Med OL som går av stabelen i 2022, er det hårete målet å na 300 millioner kinesere med ski på beina de neste årene. Den kinesiske folkerepublikken er godt i gang med sin langrennssatsning og bruker flere millioner på å utvikle sporten i tiden som kommer.

Dette gir Morten Iversbakken og IDT Sports god tro på at markedet er stort i landet.

– Dette er en spennende mulighet for å bygge opp et kinesisk skimiljø samtidig som at kineserne får øynene opp for Norge og det vi tilbyr, sier markedssjefen.

Iversbakken reiser til Shanghai løpet av september for å møte sentrale aktører og aktuelle samarbeidspartnere. I februar følger IDTs markedssjef opp med tur til Bejing hvor vinter-OL arrangeres i 2022.

Klæbo-inspirasjon

IDT har i flere år samarbeidet med det norske skilandslaget og er eksklusiv leverandør av rulleski til de norske langrennsstjernene. OL-vinner Johannes Høstflot Klæbo har sin egen rulleskikolleksjon hos IDT og Klæbos navn kommer godt med når Toten-bedriften nå skal inn på det kinesiske markedet.

Den norske langrennsløperen var nylig i Kina hvor han deltok i verdenscupåpningen på rulleski. Med seier i supersprint viste Klæbo nok en gang at han er verdens raskeste med ski på beina.

– Klæbo har allerede blitt svært populær i Asia, og er uten tvil en viktig person for at langrennssporten skal vokse internasjonalt. Han er en stor favoritt i landet og vil helt klart kunne bidra til at stadig flere kinesere nå spenner på seg ski, sier Iversbakken.

Tør å satse

IDT Sports samarbeider med Innovasjon Norge i deres “Global Growth”-eksportprogram hvor hensikten er å bidra til at etablerte bedrifter lykkes med salg i internasjonale markeder.

En slik avtale viser at IDT er en innovasjonsbedrift som satser og tør å tenke stort, mener Morten Iversbakken.

– Med Kina som handelspartner er IDT med på å tydeliggjøre at vi har et høyt ambisjonsnivå. Nå vil vi bidra til å bygge opp et skimiljø i verdens mest folkerike land, avslutter markedssjef Morten Iversbakken.

NB! Fra en pressemelding fra IDT Solutions AS

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »