Intern-Bloggen: Del 1 (Tid for avreise)

Velkommen til Intern-Bloggen.

Her vil vi, Helga Stormo (24), Ingvild Sandmo (23) og Christoffer Sapienza (24), fortelle litt om hvordan det er å være interns over dammen, i mulighetenes land: USA. Vi skal i sommer jobbe fulltid hos to amerikanske oppstartsselskap kalt Foundersuite og 6SensorLabs, samt studere entreprenørskap ved UC Berkeley. En kan nok spørre seg hvordan tre halvvoksne norske studenter har fått denne muligheten, og forklaringen er enkel – Gründerskolen.

Studieprogrammet koordineres av senter for entreprenørskap ved Universitetet i Oslo, og er et samarbeidsprosjekt mellom flere utdanningsinstitusjoner som tilrettelegger for denne fantastiske muligheten til å lære mer om entreprenørskap, samtidig som man får kjenne på det å jobbe for et selskap helt i startfasen. På turen er vi ikke alene, og godt over 40 studenter fra hele riket skal være med oss på denne ekskursjonen.

Programmet kan enten gjennomføres i San Francisco, Houston, Boston eller Singapore – og uavhengig av by og tidligere fagfelt, skal man kunne gå på en høykvalitets utdanningsinstitusjon og lære mer om det å starte for seg selv. I San Francisco vil vi ha to kurs ved siden av internshipet: oppstart i praksis og Entreprenørskapsteori i en internasjonal kontekst. Vi har hørt ekstremt mye bra om UC Berkeley, og kan vel ikke si annet enn at vi (tro det eller ei) gleder oss til å ta fatt på det faglige (mer skole) og gjennomføre disse to kursene over sommeren.

Selve internshipet vil vi, som tidligere nevnt, ha i to nyetablerte amerikanske firmaer.

Christoffer og Helga vil jobbe for Foundersuite (www.foundersuite.com), og Ingvild vil jobbe for 6SensorLabs (www.6sensorlabs.com).

Foundersuite

Foundersuites mål er å hjelpe nyetablerte slik at oppstartslivet skal «suge» mindre (make startup life s*ck less), samt gjøre oppstartsbedriftene mer produktive (Tools to get startup sh*t done). Skuta styres av Nathan Beckord, som har flere år med erfaring fra å hjelpe startups ut i den store verden, og dersom man legger sammen alle selskapene som han og teamet har vært i kontakt med i forskjellige settinger kan det (ifølge nettsiden) summeres opp til godt over 150. Det er med andre ord en gjeng som virkelig kan det med å hjelpe startups, og gjennom vårt intership vil vi få muligheten til å bidra, OG ikke minst lære mye om entreprenørskap. Vi skal jo tross alt jobbe for et oppstartsselskap, med oppstartseksperter som jobber for andre oppstartsselskap – kan det bli bedre? Vi har allerede fått en tentativ inndelig av arbeidsoppgaver, og på disse kan det virke som om vi får relativt frie tøyler til å leke oss frem, samt mye ansvar allerede fra første stund. Vi legger ved noen punkter av listen, slik vi fikk de, bare for å illustrere tilliten vi har fått fra første stund.

+Set up analytics to deeply understand users’ behavior on FS – Helga

+Setting up “drip campaign” to help users onboard process – Helga

+Writing guest blog posts and articles for sites like Up.co and Onstartups.com – Helga + Christoffer

+Generating a couple short “case studies” of startups that have used FS – Christoffer

+Run survey and focus groups for new product development – Christoffer

6SensorLabs

Ingvild skal jobbe for 6SensorLabs – et selskap som jobber med å utvikle produkter som gjør det mulig å finne ut hva som er i maten du spiser. Det første produktet er en sensor laget for allergikere slik at de kan teste om maten de får servert, inneholder noen spor av deres allergier. For eksempel, dersom du er allergisk mot nøtter kan denne sensoren stilles inn på din allergi og du kan sjekke om du trygt kan spise maten, eller ikke. Teamet bak 6SensorLabs består per i dag av syv personer, med Shireen Yates og Scott Sundvor i spissen.

6SensorLabs ønsker nå å kunne lansere produktene sine utenfor USA og det er nettopp dette jeg skal jobbe med i sommer – finne nye markeder på andre kontinent. Dette er noe jeg virkelig ser frem til fordi jeg da kommer til å få kombinere enda mer rundt dette å lære om nye kulturer, i tillegg til å lære om hvordan startups fungerer.

Det blir spennende å se hvordan dette vil gå, og vi vil skrive jevnt og trutt underveis i oppholdet og rapportere tilbake til moderlandet om hvordan vi opplever the golden state.

Vi skal også gjennom programmet, som samarbeider tett med Innovasjon Norges avdeling i San Francisco, få se og oppleve noen av de store selskapene regionen har levert, (delvis) fra innsiden. Dersom dere har spørsmål, eller ønsker at vi skal skrive om enkelte temaer underveis – fyr løs. Bare husk å være snille.

Som en gammel banksjef en gang sa til meg (Christoffer): “Vær snill med alle du møter på vei opp, du vet nemlig aldri hvem du møter på vei ned!”

 

Mer om forfatterne:

Christoffer Sapienza (24) – avslutter for øyeblikket en mastergrad innen økonomi og ledelse ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Her har jeg nå tatt et femårig økonomiløp, hvor jeg på masteren har spesialisert meg innen logistikk. Underveis i studietiden har jeg vært, etter manges mening, svært aktiv. Jeg har hatt flere verv, samtidig som jeg har jobbet som alt mulig fra (pizza)servitør til (møbel)selger. Av verv har jeg blant annet vært leder for Næringslivsdagene BI på BI i Oslo (årets prosjekt i 2013) og økonomiansvarlig i fadderuken på BI i Oslo. De siste årene har deltidsjobbene dog blitt mer relevante, og jeg har vært kunderådgiver på deltid i DNB (først filialen på Gardermoen, så Kundesenter bedrift) samtidig som jeg har vært ansatt som studentambassadør i BIs markedsavdeling. Tre ekstremt morsomme jobber som har gitt meg mye. Takket være (god innsats i) bankjobben, kombinert med skolegang fra BI og at jeg skal gjennomføre Grunderskolen, har jeg også sikret meg fast jobb før jeg er ferdig. Fra og med høsten vil jeg jobbe i DNB som Oppstartslos: jeg vil da fungere som veileder og hjelper for de oppstartsbedriftene som måtte trenge det. Jeg gleder meg ufattelig mye til å få nye inpulser, og kunne lære av det å jobbe i en annen tidssone og med en annen arbeidskultur enn her hjemme i Norge.

Helga Stormo (24) – fullførte min bachelorgrad innen internasjonal markedsføring ved Handelshøyskolen BI i Trondheim i 2013. Jeg valgte å tilbringe mitt siste år på bachelorgraden på Nanyang Technological University i Singapore – et år der jeg opplevde svært mye. Jeg var økonomiansvarlig i ANSA (Association of Norwegian Students Abroad) og arrangerte blant annet Næringslivsdagen i Singapore og ANSA Asian Convention i Hong Kong – en tur for medlemmene av ANSA Singapore. Jeg hjalp også til frivillig på Sjømannskirken i Singapore. I tillegg til å dette, samt å være fulltidsstudent, rakk jeg å oppleve 10 ulike land i Sør-Øst Asia, hoppe fra verdens høyeste strikkhopp (233 m!), ta dykkersertifikatet samtidig som jeg skrev bacheloroppgaven min for Rolls-Royce Marine. Puh! Etter jeg fullførte bachelor’en har jeg jobbet som prosjektleder hos Mediaplanet og som Salgs- og Markedskoordinator hos EF Education First, i tillegg til at jeg har startet mitt eget firma – happywifey.no. Jeg liker å ha mange baller i luften, og har ofte nye prosjekter på gang – denne gangen som intern i San Francisco. Jeg gleder meg ekstremt mye til tidenes beste og mest hektiske sommer!

Ingvild Sandmo (23) – har denne våren fullført min bachelorgrad i ledelse, innovasjon og marked ved Universitetet i Tromsø. Gjennom min studietid har jeg virkelig fått øynene opp for entreprenørskap og lært mye om hva som skal til for å starte opp et eget selskap. Derfor er det nå på tide å få følt litt på hvordan denne teorien fungerer i praksis. I tillegg til å ta min bachelorgrad har jeg nå jobbet seks år på en klesbutikk, i tillegg til andre småjobber i blant annet omsorgsyrket. De siste tre årene har jeg også vært svært aktiv i studentorganisasjonen Start. Her har jeg vært økonomiansvarlig for lokallaget i Start UiT, nestleder for paraplyorganisasjonen Start Norge, og dette året sitter jeg som leder for Start Norge. Dette er noe jeg må kombinere sammen med Gründerskolen i sommer, men jer er veldig glad i å ha en travel hverdag, med nye utfordringer å ta fatt i, så dette gleder jeg meg til. Arbeidet mitt i Start har gjort at min interesse for innovasjon og entreprenørskap har blitt en lidenskap, og min drøm for fremtiden er å starte opp mitt eget selskap. Jeg er veldig glad i å reise, lære om nye kulturer og møte nye mennesker, og derfor er Gründerskolen en perfekt mulighet for meg til å kombinere ”business” og ”pleasure”.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Translate »