Apple vurderer nå å senke prisen på sin ikoniske mobil i enkelte land for å øke salget. 

Apple kan melde om sitt dårligste salgskvartal for Iphone på 10 år – og salgprognosene viser at kundenes kjøpevaner ikke kommer til å endre seg med det første, skriver Business Insider.

Salgstallene for Iphone sank med 15 % sist kvartal og forventes å synke med 10 % også neste kvartal, sammenliknet med året før. I tillegg spår prognosene at fortjenesten per aksje i Apple vil  synke med 22 %.

Grunnen til de dårlige salgstallene skal blant annet være den høye dollarkursen og det nye batteriprogrammet deres (der Apple erstatter kundens ødelagte batterier dersom de oppfyller visse krav), som gjør at kundene velger å beholde telefonene sine lengre enn det de normalt har gjort, sier økonomisjef i Apple, Lucia Maestri, ifølge avisa.

Selskapet mener også at en nedgang i det kinesiske salgsmarkedet kan være en forklaring til de dårlige tallene.

Apple-direktør Tim Cook har ifølge BBC hintet om at de vurderer å senke prisen på Iphonen i enkelte land grunnet den høye dollarkursen – noe som er gode nyheter for noen av de vel 900 millionene aktive Iphonekonsumentene som selskapet har i dag.

Det ser derimot ikke ut som om Apple-sjefen er altfor bekymret. Til avisa sa han nemlig at han hadde tro på selskapet og viste samtidig til sterke salgstall av Apples andre produkter, iPad og Mac, så vel som en økning i antall salg av service-tjenester – inkludert betalingsløsningen Apple Pay.

Alt i alt falt selskapets fortjeneste med mindre enn 1 % – og utgjorde tilsammen 19.97 milliarder dollar.

– Selv om vi er skuffet over at vi ikke klarte å møte salgsmålene vi hadde satt oss, så ruster vi Apple for fremtiden og dette kvartalets resulater demonsterer at vår grunnleggende businessmodell dekker både bredt og dypt, sa Cook.