Home Biz Kunder vender Iphonen ryggen

Kunder vender Iphonen ryggen

0

Apple vurderer nå å senke prisen på sin ikoniske mobil i enkelte land for å øke salget. 

Apple kan melde om sitt dårligste salgskvartal for Iphone på 10 år – og salgprognosene viser at kundenes kjøpevaner ikke kommer til å endre seg med det første, skriver Business Insider.

Salgstallene for Iphone sank med 15 % sist kvartal og forventes å synke med 10 % også neste kvartal, sammenliknet med året før. I tillegg spår prognosene at fortjenesten per aksje i Apple vil  synke med 22 %.

Grunnen til de dårlige salgstallene skal blant annet være den høye dollarkursen og det nye batteriprogrammet deres (der Apple erstatter kundens ødelagte batterier dersom de oppfyller visse krav), som gjør at kundene velger å beholde telefonene sine lengre enn det de normalt har gjort, sier økonomisjef i Apple, Lucia Maestri, ifølge avisa.

Selskapet mener også at en nedgang i det kinesiske salgsmarkedet kan være en forklaring til de dårlige tallene.

Apple-direktør Tim Cook har ifølge BBC hintet om at de vurderer å senke prisen på Iphonen i enkelte land grunnet den høye dollarkursen – noe som er gode nyheter for noen av de vel 900 millionene aktive Iphonekonsumentene som selskapet har i dag.

Det ser derimot ikke ut som om Apple-sjefen er altfor bekymret. Til avisa sa han nemlig at han hadde tro på selskapet og viste samtidig til sterke salgstall av Apples andre produkter, iPad og Mac, så vel som en økning i antall salg av service-tjenester – inkludert betalingsløsningen Apple Pay.

Alt i alt falt selskapets fortjeneste med mindre enn 1 % – og utgjorde tilsammen 19.97 milliarder dollar.

– Selv om vi er skuffet over at vi ikke klarte å møte salgsmålene vi hadde satt oss, så ruster vi Apple for fremtiden og dette kvartalets resulater demonsterer at vår grunnleggende businessmodell dekker både bredt og dypt, sa Cook.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst