Miljø og bærekraft er viktigst for ungdom
Foto: Grape

Miljø og bærekraft viktigst for ungdom

Ungdom legger mest vekt på miljø og bærekraft i sine innspill til planarbeidet for Fjordbyen Lier og Drammen.

På oppdrag fra Lier kommune er Eidos Eiendomsutvikling godt i gang med utbyggingen av Fjordbyen Lier og Drammen. Den moderne fjordbyen skal kunne huse 20.000 innbyggere og tilby tilsvarende antall arbeidsplasser. Nå har Eidos spurt ungdommen om hva som er viktig for dem.

Miljø viktigst for ungdom

I løpet av to uker i april og mai ble videoen “Vil du høre noe helt sjukt” sendt til alle under 20 år i Drammen og Lier. 390 ungdom klikket seg videre inn på den digitale portalen hvor de ble bedt om innspill til planarbeidet for den nye Fjordbyen. Resultatene viser at unge prioriterer grønne verdier mest, og at dette er viktigere enn eldre aldersgrupper oppgir at det er.

– Det er bra at ungdom legger mest vekt på miljø og bærekraft. Det passer flott for oss i grønne Lier og ambisjonen vi har for Fjordbyen, sier ordfører i Lier Gunn Cecilie Ringdal.

– De unges stemmer er kanskje aller viktigst. Det er dem vi planlegger for, sier prosjektutvikler Geir Hagehaugen i Eidos Eiendomsutvikling.

Nært på sjølivet

Synne Trønnes (18) i Lier er en av dem som grep muligheten til å si sin mening om Fjordbyen under ungdomskampanjen.

– Planene for Fjordbyen ser veldig fine ut. Tenk så flott å kunne bo så nært Drammensfjorden. Det blir helt unikt, sier Trønnes som også kan finne sin nye arbeidsplass der.

Hun er i ferd med å utdanne seg til helsefagarbeider og har lærlingkontrakt i hjemkommunen.

– Jeg er kjempefornøyd i Lier og med arbeidsplassen min, sier hun.

Stort engasjement

Over 3000 innspill er levert til planarbeidet i den digitale portalen. Det høye antallet bidrar til at det er lett å sammenligne aldersgrupper.

Hos ungdom står bilen lavt i kurs. I stedet handler det om gode gang- og sykkelveier og et godt kollektivtilbud. Mest forlokkende er forventninger om å kunne bo og leve sjønært med gangveier, restauranter, barer, kafeer og treffsteder. Det handler også om et variert botilbud med fellesområder for grilling, idrett, lek og kultur, alt sammen på miljøets premisser og med bærekraft som grunnlag for oppbyggingen.

– De unges engasjement og oppslutning er veldig morsomt. Det gir oss som skal realisere Fjordbyen ekstra energi i arbeidet, sier Ringdal.

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »