Netflix taper millioner på “snyltere”

Ny studie viser at Netflix taper 192 millioner dollar i måneden på at brukere deler konto.

Så mange som en av fem «snylter» i dag på noen andres streaming−konto som Netflix, Hulu eller Amazon Video. Dette viser en ny studie fra CordCutting.com.

Av disse er det tydelig at Netflix er den som lider mest. Og det er snakk om store summer. Studien viser at en gjennomsnittlig Netflix-«snylter» bruker noen andres konto i oppimot 26 måneder. Med en månedspris på 8 dollar, vil det si at man sparer om lag 200 dollar på de månedene.

Lengden på «snyltingen» er også lengre på Netflix enn hos konkurrentene. Studien anslår at grunnen til dette er at Netflix-brukerne forteller at de bruker familiens konto. 48 prosent av de spurte sier de bruker foreldrene sin konto, mens 14 prosent bruker et søskens.

Det anslås at om lag 24 millioner bruker Netflix uten å betale for det. Det vil si at Netflix «taper» 192 millioner dollar i måneden. Det er mye mer enn Hulu og Amazon, som ligger på 45 og 40 millioner dollar.

Det er mulig at brukere som ikke betaler for Netflix ikke vil betale for tjenesten, hvis de skulle bli tvunget til det, så det er usikkert hvor reelle tapet er. Men studien viser at 59,3 prosent av spurte sier de ville betalt for Netflix hvis de mistet mulighetene til å bruke noen andres konto.

Tallene er noe lavere for konkurrentene, der 37,8 prosent ville betalt for Hulu og bare 27,6 prosent ville betalt for Amazon.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!