Det norske triatlonlandslaget og den innovative Lillesandsbaserte klesprodusenten Trimtex samarbeider om å utvikle verdens beste triatlondrakt til OL i Tokyo 2021.

Trimtex har de siste årene bygget seg et navn som tilbyder av tekniske, avanserte og spesieldesignde sportsklær til en rekke idretter, inkludert triatlon, sykling, løping, langrenn og orientering.

Norsk samarbeid

Norges Triatlonforbund har samarbeidet med det norske klesmerket siden 2018, og allerede fra begynnelsen bestemte de to partnerne seg for å utvikle verdens raskeste konkurransedrakt for triatlon. Samarbeidet viser hva en liten, men mektig nasjon kan gjøre for å bli ledende innenfor prestasjoner, trening og sportstøy.

– Vi er begge fra Norge som gir oss et konkurransefortrinn når vi jobber tett med utvikling og testing av våre konkurransedrakter. Vi deler de samme verdiene, de samme testforholdene, den samme lidenskapen og de samme målene; å være først over målstreken og å være best i verden»,

sier Arild Tveiten, sportssjef i Norges Triathlonforbund i en kommentar.

Triatlondrakt skapt for utfordrende forhold

– For oss handler det om å være best forberedt i alt, både gjennom trening og utstyr. Utvikling av ny konkurransedrakt er noe vi har jobbet med Trimtex på å utvikle da forholdene i Tokyo er ekstreme med varmt og fuktig klima. Vi vet at konkurransene vil være uten våtdrakt på grunn av varmen, så en drakt som er bra i varmen og glir best i vannet har egenskaper vi streber etter. For oss er det også veldig viktig at vi får mulighet til å ha en aktiv rolle i prosessen med å utvikle OL-drakta, så det tette samarbeidet med Trimtex er veldig bra for oss, sier Tveiten.

Med dedikerte trenere, god idrettsvitenskap og talentfulle utøvere har Norges Triatlonforbund blitt meget godt synlige i den store triatlonverden, og vant til å bli testet under tøffe nordiske forhold. Trimtex klær er skapt og testet under de samme tøffe nordiske forholdene, med de mest avanserte produksjonsteknologier og nært samarbeid med sine ambassadører.

Høye ambisjoner

– Vi ser på dette som det perfekte partnerskapet. Vår ambisjon er å bli verdens ledende leverandør av spesialdesignede sportsklær. Norges Triatlonforbund produserer triatlonutøvere i verdensklasse, og Trimtex produserer triatlonklær i verdensklasse. Vi gleder oss til å fortsette å jobbe sammen med en institusjon av høyeste kaliber – idrettsutøvere, forskere og trenere. Sammen tar vi sikte på å skape flere suksesshistorier som 15.mai – hvor Kristian Blummenfelt gikk helt til topps i et sternespekket felt i WTCS Yokohama og viste lovende takter for kommende OL, sier Ole Kristian Augland, medeier og Director of Brand and Product hos Trimtex.

– Vi er i utviklingsfasen for Tokyo 2021 hvor vårt felles mål ganske enkelt er å lage markedets letteste, mest aerodynamiske, hydrofobe og raskeste triatlondrakten. Vårt mål er å gi utøverne konkurransefortrinn, ved å dele vår teknologi og kunnskap med forbundets tester, vitenskap og idrettsutøvere i verdensklasse, sier Augland.

Trimtex skal levere trenings- og konkurransetøy til Norges Triatlonforbund de neste 4 årene, inkludert konkurransetøy til OL i Tokyo i 2021 og OL i Paris 2024.