Home Tech Green-tech Norsk miljøselskap skal produsere grønn energi i Sahara

Norsk miljøselskap skal produsere grønn energi i Sahara

0
Foto @ The Sahara Project

Miljøvirksomheten Sahara Forest Project har som mål å produsere bærekraftig mat, vann og energi i ørkenområder ved hjelp av integrerte miljøløsninger.

Det 30 måls store fasilitetet utenfor byen Aqaba i Jordan er starten på en utrulling av flere store prosjekter, skriver miljøvirksomheten i en pressemelding. Til stede under åpningen var både kronprins Haakon, Kong Abdullah II av Jordan og miljøminister Vidar Helgesen.

– The Sahara Forest Project demonsterer at innovativ bruk av teknologi har potensialet til å revolusjonere bruken av land på en måte som gangner både klima, mennesker og business. Jeg er veldig spent på å se hvordan prosjektet utvikler seg og håper at det kan inspirere til liknende initiativer, sa Helgesen under åpningen.

Prosjektet har mottatt økonomisk støtte fra Norge, EU, USAID, Grieg Foundation, Sundt AS og Yara International, med Norge og EU som de største donorene.

Trippel bunnlinje

I følge biolog og administerende direktør av miljøvirksomheten Joakim Hauge, opererer selskapet ut fra en trippel bunnlinje.

– Alt vi gjør i Jordan blir målt opp mot tre kriterier. Det må være bra for menneskene som bor her, det må være bra for miljøet og det må være bra for business. Ambisjonen er å revegetere ørkenområder og bidra til sosial utvikling ved å skape nye grønne jobber.

– Selv om vi er ekstremt stolte av hva vi har oppnådd så lang, så har ikke prosjektet noe endepunkt. Dette er bare begynnelsen, konkluderer Hauge.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst