European Inventor Award er en av Europas mest prestisjefylte innovasjonspriser, og deles ut i fem kategorier. I tillegg kan publikum stemme på sin favorittoppfinner. For første gang er en norsk oppfinnelse blant de 15 nominerte!

Norsk oppfinnelse mot lakselus

Esben Beck er den første nordmannen som er nominert til den høythengende prisen. Beck og selskapet Stingray står bak oppfinnelsen som har vakt oppmerksomhet. Oppfinnelsen bruker algoritmer for bildegjenkjenning for å finne lusene på laks i nærheten, angriper parasittene og dreper dem uten å skade fisken. Lakselus-laseren finnes nå i 100 merder i Norge og flere land kan stå for tur.

European Inventor Award ble etablert i 2006 og deles ut hvert år av Det europeiske patentverket (EPO) til oppfinnere, enkeltpersoner eller lag, som gjennom banebrytende arbeid forbedrer livene våre, fremmer teknologi og skaper arbeidsplasser.

Prisen deles ut i flere kategorier: industri, små og mellomstore bedrifter, forskning, ikke-europeiske land og «livsverksinnovatører». I tillegg deles det ut en «folkets pris» (Popular Prize) som alle kan stemme på.

Vinnerne i alle kategorier blir annonsert på prisutdelingen i Wien den 20. juni.

Stem på din favoritt

Stem på din favoritt! Fristen for å stemme er 16. juni 2019

Mer om prisen

Les mer om European Inventor Award og finalistene
Hvem vant i 2018?