Thomas Müller og Lars Jacobsen brenner både for musikk, vinyl og artistene. Foto: Berg Moe.

Ny inntektskilde for hjemmesittende artister

Sjelden har det vært større aktivitet på musikkfronten. Bare sist fredag ble det utgitt rundt 110 singler og 18 album i Norge. Koronakrisen har  imidlertid medført akutt mangel på oppdrag og muligheter for at artistene kan tjene penger på den nye musikken. Dette ønsker Forhåndsbestill.no å gjøre noe med, – og samtidig forbedre vilkårene for norske artister og samtidig skape et marked for musikkelskere.

Forhåndsbestill.no er en tjeneste og online-butikk der artister kan forhåndsselge vinylplater og tilbehør, og skape løpende inntjening. På denne måten kan man generere omsetning i perioden nå der inntektene er veldig lave på grunn av avlyste turneer og konsertlokaler som er stengte.

Økt verdi, økt bidrag

Utover å være en online-butikk med forhåndssalg, avlaster man artistene og profesjonaliserer produksjonen. Man får hjelp til markedsføring, betalings-løsning, produksjon og utsendelse, slik at artistene kan konsentrere seg om det kreative.

For vinyl-elskere og supportere av artister får man også økt verdi. Pakkene er eksklusive, med signerte plater i begrenset opplag, eller deltagelse i eksklusive konkurranser, navnet sitt i coveret eller annet som knytter artister og publikum nærmere . I tillegg vil man kunne støtte sine favoritter og hjelpe til i en vanskelig tid.

Etter en oppsving i online-konserter rett etter nedstengningen av landet, ser man nå et skarpt fall i omsetningen per konsert. Til og med kjente navn sliter med å få inn penger som forsvarer kostnadene med å sette opp livestreaminger og markedsføringen av disse.

Nye inntektskilder og smarte forretningsmodeller

“Forhåndsbestill.no er ikke bare en løsning for korona-perioden. Bransjen er avhengig av å øke inntektene både for artistene og plateselskapene. Fysiske produkter og konserter vil være en bærebjelke også fremover. Det er et potensial for nye inntektskilder og smarte forretningsmodeller hvor høy kvalitet og effektiv distribusjon står i fokus,” sier daglig leder Thomas Müller.

Man må ha ca. 5000 – 6000 streams for å tjene det samme som ved å selge 1 stk. vinylplate. Dette er et alternativ flere burde vurdere. Artister som Jon Eikemo, Ottar “Big Hand” Johansen og Berserk Bastards har allerede testet tjenesten.

InnoMag gjør oppmerksom på at informasjonen er basert på en pressemelding fra Gründerklubben.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!