Sommeren lar vente på seg og skogbrannfaren er nå på et lavere nivå enn selv de dårligste Eurovision melodiene.

Uansett vær og føre, snart står ferien for døren for de fleste av oss. Mellom regnbygene kan det være på sin plass å minne om at denne helgen markerer årets lyseste og snart bærer det i vei mot kortere dager og mørkere netter igjen.

Vi er for de fleste av oss også inne i de siste travle ukene før sommer-roen setter inn og feriemodus-bryteren skrus på.

Mens vi skriver dette skrus det også på en rekke brytere utenfor våre vinduer. Et stort team er travelt opptatt med å klargjøre VG lista. Etter 21 år har noen vært innovative og snudd scenen på Rådhusplassen 90 grader rundt slik at publikum for første gang ser ut mot fjorden og artistene på scenen. Slikt er også innovasjon!

Norges største avis har satt sammen litt av et stjernelag. Blant annet blir det et gjensyn med KEiiNO som enkelte mener var den «moralske vinneren» av Eurovision Song Contest i år fordi de fikk flest publikumstemmer og artisten som faktisk vant, Duncan fra Nederland. Lista over stjerner er like lang som sommernatten er kort. Det blir en feiring hvor våre håpefulle unge nok vil gjøre om Rådhusplassen i Oslo til et dansende folkehav.

PRIDE festivalen er også i gang, i praksis Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. En løssluppen fest der alle får lov til å være akkurat den de er, bortsett da fra Kjell Inge Ropstad i Kristelig Folkeparti som nekter å delta i toget.

Kanskje Han var påvirket av teksten på T-skjortene til de to glade guttene som i går gikk opp Karl Johan hånd i hånd.  I regnbuens farger stod det «I can’t even think Straight».

Siden vi er inne på tog (ja, den var tynn!) er skinnegangen kort til ukas store snakkis; – nemlig Vy‘s tap av åtte togstrekninger. Det viste seg at navnebyttet ikke kunne forhindre at gamle NSB tapte. Alt tyder på at de driver for dyrt og lite innovativt. Denne gang var det svenskene som tok innersvingen på våre gamle stasbaner. Svenskene fikk imidlertid hjelp, Berit Kjøll kunne for andre uke på rad strekke armene i været og rope ut at hun vant, denne gang som styreleder i SJ Norge.

Andre som har grunn til å strekke hendene i været og feire er Seed Forum som denne uken arrangerte sin globale samling på det norske teateret. Steinar Korsmo og hans team feiret endringsagenter, gründere og investorer. Blant mange verdige vinnere må det være lov å fremheve Bjørn Kjos, Stian Rustad og Trond Rieber Knutsen.

For første gang har vi også en potensiell Europamester innen innovasjon, det er Patentstyret som har nominert og sendt nedover Esben Beck som kjemper om tittelen Europas beste oppfinner. Du kan lese mer om det her.

I neste uke går nok et viktig Europamesterskap av stabelen. Da skal 15 lag fra 14 land kjempe om å bli Europas beste studentbedrift. Det er Ungt Entreprenørskap i samarbeid med JA Europe som står bak arrangementet. Hadde det vært opp til oss skulle de 15 lagene fått like mye oppmerksomhet som de som for noen uker siden sang i Tel Aviv.

Norges representant er Artifish, en studentbedrift bestående av syv ungdommer fra NTNU Ålesund. De har som oppfinner Beck fokusert på lakselusproblematikken. Konseptet førte til at de gikk til topps i NM der næringsminister Torbjørn Røe Isaksen delte ut prisen. Ros fortjener både arrangørene og de næringslivs-stjernene som har sagt ja til å utgjøre juryen som skal stemme frem den nye europamesteren. Du kan lese mer om hvem som sitter i juryen her.

Vi vet ikke om det er løssluppen feiring som preget årsmøtet til Bedriftsforundet, men det er i hvert fall et faktum at de nå bytter navn til SMB Norge. Forbundet med rundt 5000 medlemsbedrifter og 25 000 arbeidstakere fra alle bransjer og spredd ut over hele landet vil på denne måten få en tydeligere stemme. Vi gratulerer med nytt navn! Du kan lese hele saken her.

Ukas nedtur opplevde trolig en av tidenes største fotballstjerner, franske Michel Platini som nå er fengslet, mistenkt for korrupsjon rundt tildelingen av Fotball VM til Qatar.  Vi minnes romerenes gamle visdomsord “Det er ikke langt fra Kapitol til Den tarpeiske klippe” som konstaterte at veien av og til var kort fra ære og berømmelse til den dypeste fornedrelse. Med Platini arrestert er 16 av de 22 som stemte frem den isolerte araberstaten til VM arrangør enten blitt suspendert, siktet eller havnet i fengsel. Her lukter det lang vei!

Ukas innovasjonsblomst sendes VG, Seed Forum, Patentstyret og Ungt Entreprenørskap som alle har det til felles at de byr opp til feiring av endringsagenter og talenter som fortjener heder, ære og oppmerksomhet. Helt til slutt, siden det er midtsommer og buketten stor byr vi på blomster også til Esben Bech, de unge grunderene i Artifish, Bjørn Kjos, Stian Rustad og Trond Rieber Knutsen.

Happy Friday og riktig god midtsommerhelg til alle våre lesere!