Om frykt, fremtidstro og faenskap!

Ukens store happening her hjemme må vel kunne sies å være Arbeiderpartiets fortsatte nedtur på intet mindre enn tre ferske meningsmålinger. Vi som husker Jagland’s famøse 36,9 prosent ultimatum i 1997 må nesten klype oss i armen når vi ser dagens utgave av Arbeiderpartiet klokke inn på skarve 17,5%.

Det er snart to år siden vi skrev at selv om Jonas Gahr Støre er en svært dyktig politiker, så har mangemillionæren fra Holmenkollåsen dessverre omtrent samme velgerappell overfor arbeiderne på “gølvet” som Liverpool– supportere har i Manchester. Denne uken tok tidligere LO-topp Sture Arntzen bladet fra munnen og kalte Aps målinger katastrofale

Likevel peker lederne i partiet på at det ikke er ledelsen som er problemet, så da er det vel velgerene som er feil..

Alternativet er frykten hos mange om at Arbeiderpartiet ikke lenger er så relevant. Vi minner om at i Bergen fikk Bompengepartiet i valget i 2019 like mange stemmer som Arbeiderpartiet. Et kraftig varsko om at ekte aktivisme og engasjement om saker som folket er opptatt av kan skape dramatiske, disruptive endringer på kort tid.

Våre lesere vet at verden er i endring. Denne uken kom flere flyselskap med nye nedturer, men DHL Express, verdens ledende leverandør av ekspresstjenester bestilte likegodt åtte nye Boeing 777-fraktfly. Investeringen viser at globaliseringen slett ikke er død, men den har åpenbart blitt langt mer digital.  DHL sier i en kommentar at det globale e-handelsvolumet vokste med over 40 % i fjoråret. Lyst på flere bevis på at verden endres?

YouTube er den største stjernen Ryan Kaji. Hans spesialitet er å pakke opp leker og anmelde de, – og i 2020 tjente han nesten 300 millioner kroner, også det en vekst på nesten 40 %.

Glemte vi å nevne at unge Ryan er 9 år gammel…?

Her hjemme arrangerte Skagen fondene onsdag sin nyttårskonferanse med flotte talere som Michael Lewis og Nassim (“sorte svaner”) Taleb mens Dataforeningen bød på et helt dusin talere som pekte på utfordringene rundt det å lykkes som entreprenør i Norge. Det er i dette lys vi også heier på konkurransene som både DOGA og Siemens sammen med Norsk Industri står bak. Konkurransene belønner virksomheter med fremtidstro, – og slikt liker vi godt. Du kan lese om begge på www.innomag.no.

Likevel, ukas største konferanse er utvilsomt CES 2021, verdens ledende konferanse for alle teknologiinfiserte. Vanligvis en happening med over 150 000 deltagere i Las Vegas, men i år en ren digital sak. CES bør rett og slett oppleves, og det er umulig å oppsummere alt det som dukker opp i en artikkel. Bare mandag var det 19 pressekonferanser, og det med innovative verdensnavn som Bosch, Canon, Caterpillar, Hisense, Intel, LG Electronics, Mercedes-Benz, Panasonic, Samsung Electronics og Sony.  Det er derfor lett å gå vill i innovative nyheter fra aktører med sterk fremtidstro. Nesten 2000 selskaper lanserte produkter i løpet av hel-digitale CES 2021, inkludert nesten 700 oppstarts-virksomheter fra 37 land. Du kan se høydepunktene her.

Av alle ting som ikke betyr noe er fotball blant de viktigste, sa pave John Paul II for en del år siden. Han tenkte nok ikke på kampen mellom Liverpool og Manchester United. Likevel finner vi grunn til å heie litt ekstra på Ole Gunnar Solskjær denne helgen. Så langt har Manchester United spilt åtte bortekamper denne sesongen. Syv er vunnet, ingen er tapt. Det manglet ikke på forståsegpåere som spådde en rask retur til Norge for unge Solskjær med halen mellom beina, men Kristiansundkaren har klart å parkere Manchester United på tabelltoppen i England. KUDOS!

I USA forbereder man seg på innsettelsen av Joe Biden, men bildene vi ser minner trist nok mer om en beleiret by med bevæpnede soldater på ethvert gatehjørne. Det er nå flere soldater i gatene i Washington enn USA har soldater i Irak og Afganistan. Vi er vitne til en stormakts fall. Det skal nok mer til enn populære artister som Tom Hanks og Lady Gaga for å få opp stemningen etter Trumps fireårige sammensumerium av løgner, fryktbygging og faenskap.

Ukens innovasjonsblomst sendes Skagenfondene og Dataforeningen, – og så håper vi de deler buketten med Ole Gunnar Solskjær som viser oss alle at det handler om å tørre, bygge fremtidstroen – og om å levere gang på gang!

Happy Friday!

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »