Det bærer mot påske, opprinnelig kirkens store festhøytid. I år blir det meste spesielt – også festlighetene. Det gjelder derfor å lete med lykter etter de små og store lyspunktene. De dukker heldigvis opp, – omtrent som de første hestehovene som sloss seg opp gjennom snøen.

For de av oss som er glade i vafler er det heller ingen grunn til å vente, dagen i dag er nemlig den store vaffeldagen, – og skulle du trenge en ekstra god grunn for å kose deg litt ekstra så er det bare å røre i gang, og løpe i gang vaffelpressen som Raymond i Øyvind Blunck’s herlige skikkelse ofte gjorde.

En god grunn til å feire kan være at det nå meldes om at 10% av Norges befolkning er vaksinert. Det går om ikke raskt så i hvertfall i riktig retning…

En annen god grunn kan være helgens skifte til sommertid, – selv om det innebærer at natten til søndag 28. mars blir en time kortere. I den anledning har næringsminister Iselin Nybø renamet seg selv til tidsminister og hvem av oss har ikke hatt et ønske om å kunne styre tiden….?

Det er lite som forsvinner fortere – eller varer lenger enn tid. Som Alicia Keys synger i sangen 28 000 Days som forøvrig i praksis er det vi gjennomsnittelig kan regne med….

If you had twenty eight thousand days
Who would you love, where would you go?
What would you celebrate?
I’m telling you that life’s too short to just throw it away
So have the time of your life

Den historiske grunnen til sommertidsordningen var energisparing – og det er jo i vinden som aldri før. Sommertid ble opprinnelig innført i en rekke land i Europa under første verdenskrig, målet var å utnytte dagslyset bedre for å spare kull som trengtes til krigsmaskineriet.

Det minner oss om historien om fruen som klagde og klagde på den løse ledningen som hang og slang ute i gangen. Hans svar var alltid det samme litt sure svaret “Ser jeg ut som en elektriker?”

En dag kom mannen hjem fra jobb og oppdaget at lampen var fikset. Nyskjerrig spurte han kona hvem som hadde trådd til og fikk høre at den hyggelige naboen hadde fikset både ledning og lampe.”Jaha”, sa mannen. “Hva skulle han ha for det?” “Vel”, sa fruen. “Jeg fikk valget om jeg foretrakk å betale i natura eller bake ei kake.” “Å så kjekt”, sa mannen. “Hva bakte du?”

Kona smilte og svarte “Ser jeg ut som en baker?”

Også i Stavanger lanserte de denne uken et ekte Lyspunkt som forhåpentligvis vil bringe glede til mange. Til påsken skal nemlig kommunen legge ut hundrevis av påskeegg i 45 grøntområder, i et forsøk på å få flere ut av hjemme. og gjemmekontorene.Et lyspunkt som smaker godt.  Kreativt og konkret, – Kudos til de som har tatt grepet!

En fest som de færreste fikk med seg er Nordens 50 årsdag som fant sted tirsdag, – det er Nordisk Råd som selv feirer 50 år som står bak. Vi er blant de som gjerne feirer med både kake og jubelrop når vår egen region skal feires. På et Clubhouse treff tirsdag var det ingen mangel på internasjonale deltagere som hyllet vår region som verdensledende på viktige områder som levevilkår, lykkefaktor og likestillingsindeksene. La oss også minne våre lesere på at Norden som region til sammen utgjør verdens 11. største økonomi, – og fire av fem land ledes nå av kvinner.

Ukens innovasjonsblomst sendes Nordisk Råd og så benytter vi anledningen til å ønske alle våre lesere en riktig god påske, – og selv om vi håper alle tester negativt håper vi alle ser positivt på at det går mot lysere tider.

Happy Friday og riktig god påske!