Om sangstjerner, syndere og suffle’

Så fikk Ståle Solbakken landslagssjef-jobben vi i InnoMag spådde han ville få allerede i oktober. Vi gratulerer!  Samtidig konstaterer vi trist at nok en gang viser fotballtoppene seg frem som gammeldagse “bruk-og-kast” ledere som ikke forholder seg til alminnelig folkeskikk.

Ståle skal erstatte Lars Lagerbäck som de siste to årene kun har to tap på 20 landskamper. Under hans tid har nye talenter slått i ut i full blomst og Norge har klatret mer enn 40 plasser på FIFA-rankingen. Hvorfor i all verden kunne ikke Lars Lagerbäck få en verdig exit?

Allerede i april, mindre enn én måned etter at Covid-19 offisielt ble erklært som en pandemi, donerte Country-musikkens dronning Dolly Parton 10 millioner kroner til koronavirusforskning ved Vanderbilt University. Det var omtrent samtidig med at Donald Trump mente at Covid-19 problemet ville forsvinne før sommeren. Nylig kom det frem at Dollys donasjon bidro til å finansiere Modernas Covid-19-vaksine, som denne uken ble godkjent. Countrystjernen som blant annet har skrevet sangene “I will always love you“, “Jolene” og til sammen 12 000 andre sanger kan åpenbart mer enn å synge, – og bak hennes betydelige barm banker det tydeligvis også et minst like stort hjerte.

I Andeby er verken Donald eller Dolly kjent for å være spesielt intelligente. I virkeligheten er nok Dolly smartere enn Donald “really smart” Trump.  Hun har for øvrig i motsetning til presidenten også humoristisk sans og har uttalt følgende;

Du vil bli overrasket hvis du visste hvor dyrt det var å se så billig ut. Hun sier også at hun har gjort forretninger med menn som tror hun er like dum som hun ser ut. “Når de innser at jeg ikke er det, har jeg for lengst tatt pengene og forsvunnet”

En annen kjendis har også brukt uka til å synge ut er Petter Northug, med sangen «Petters Jul». Han synger om at han har vært en slem gutt og nok ikke får pakker i år.  Vi er usikre på hvor genialt dette trekket er av skiløperen, sommersynderen og partyløven. Musikk-videoen er vistnok vist over 1,5 millioner ganger på Facebook, og i en merkelig forestilling tok Dagsrevyen på seg rollen som både PR-agent og klovnemaker. I beste sendetid brettet de en åpenbart dårlig ide ut for det norske folk, uten å stille skistjernen spørsmålet;

Hva tror du folk tenker når du den ene dagen legger deg flat og beklager din oppførsel for deretter å lansere en julesang der du fleiper med hele øvelsen?

Det enda mer nærliggende spørsmålet er selvsagt hva slags rusbrus/blanding PR rådgiverene hans går på når de blander antall klikk med omdømmeløft. Det er det bare å spørre den tidligere fotballstjernen John Arne Riise om…

PR rådgivere har også Siv Jensen og Kjell Ingolf Ropstad bruk for. Etter å ha brukt de siste ukene på å knallharde forhandlinger er både Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet grundig avkledt som politiske hestehandlere uten etiske stoppknapper. 3000 nye nordmenn skal hentes inn i 2021 og i bytte sitter vi igjen med en merkelig skipstunnel på Stadtlandet som ikke engang Hurtigruten ser poenget med. I tillegg får vi billigere julebrus, sjokolade og snus. Dette i en tid der nordmenn møter stengte treningsdører, svømmehaller og rører seg mindre enn noensinne. Glemt er alle formaninger om sunn helse og bedre kosthold, ofret på et alter bygget av smarte sukkerlobbyister. Vi gjetter på at de feirer med ekstra billig julebrus, men håper velgerene ser hulheten.

Da er det mer helhet og hjertevarme over innsatsen som Høyre’s ordfører i Asker, Lene Conradi, denne uken har gjort for å peke på det urimelige i at Mustafa på 18 år skal sendes ut av landet etter 12 år i Norge. UNE peker på at moren oppga uriktig informasjon da Mustafa Hasan var 6 år. Trist når sendrektig saksbehandling og firkantede regler skal trekkes så langt at fornuften forsvinner. Vi oppfordrer alle som ønsker å vise litt hjertevarme i en mørk desembertid å klikke her for å vise Asker’s ordfører at hun ikke står alene i kampen for fornuften i å la en norsktalende 18 åring får bli i landet.

Elon Musk har også sunget ut denne uken. Det skjedde i et møte med de ansatte, fulgt opp av et brev der han har bedt de ansatte skjerpe seg og bli mer nøysomme. Tesla bruker nemlig like mange kroner som de tjener, og slikt blir det jo ikke overskudd av. I følge brevet Elon har sendt de ansatte skriver han billedlig at hvis investorene konkluderer med at Tesla ikke vil bli like lønnsom som de regner med,  vil aksjekursen umiddelbart bli knust som en suffle’ under en slegge.

Ukens innovasjonsblomst sendes 74 årige Dolly Rebecca Parton, Lars Lagerbäck og Asker’s ordfører Lene Conradi.

Happy Friday – og stay safe!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!