Om skumle tall, supre tankeledere og skremmende tider!

Denne uken avsluttes med overgangen til ny måned, kinesiske ledere har lansert sin nye 5 års plan, Uber får en ny sjanse i Norge og vi er kun dager unna både Haloween og et USA valg der de som lever av slikt peker på at vi får en ny president. Faste lesere vil vite at vi er overbevist om at det vil være bra!

Valgresultatet i USA påvirker oss alle, enten vi liker det eller ei, og det handler om både liv, helse og verdens aksjekurser. Trump proklamerte tirsdag nok en gang at pandemien er over (Utalelsen om at Trump hadde fått slutt på pandemien var listet som det første punktet på en pressemelding fra det hvite hus med tittelen “Science and Technology Accomplishments from First Term”) Sannhetsvitnet var uavhengig nok hans kone Ivanka Trump. HURRA, imidlertid skremmer statistikktallene mer enn de skumleste Haloween kostymene. Med drøyt ni millioner registrerte smittetilfeller og 232.084 koronadødsfall er USA faktisk det landet i verden som nå er hardest rammet av pandemien. Det innebærer utrolig nok at det nå daglig dør flere mennesker i USA grunnet Trumps manglende evne til å håndtere pandemien enn 11. september angrepet på Twin Tower bygningen i 2001. At han likevel risikerer og vinne et gjenvalg sier dessverre mye om det amerikanske grunnfjellet. Det er nesten så vi må klype oss i armen!

Norges Fotballforbund har åpenbart samme forhold til realiteter som dumme Donald, annerledes klarer vi ikke å tolke deres offisielle rasismestatistikk som kan vise til hele 25 overtramp de siste 10 år. Alt tyder på at ledelsen åpenbart holder seg langt unna enhver fotballbane, – det er så vi må klype oss i armen igjen. Alle som har overvært en fotballkamp, vet at terskelen for rasistiske tilrop er lav, men det gjelder jo enten spilleren er svensk, mørkhudet eller fra Hokksund.

Når sant skal sies, og det skal det jo – skal du ikke bevege deg langt unna apeberget til Vålerenga før du beskyldes for å være bonde. Hver gang Lillestrøm våger seg innom lyder en av apebergets favorittsanger lyrisk nok; “Øl og vold, øl og vold! Skamslåtte bønder!”

Apeberget har forøvrig en viss tradisjon med å drive med apestreker, i 1988 opplevde den mørkhudede fotballspilleren Caleb Francis at medlemmer av VIF-Klanen kastet bananer etter ham så utviklingen går jo i hvert fall rett vei.

Her hjemme har vi heldigvis en statsminister som forholder seg til reelle tall og mandag sparket Erna Solberg og Johan H. Andresen i gang Sosent-konferansen 2020. Det ble et tankevekkende webinar med flotte talere som har turt å tenke nye tanker om inkludering og fordomsfri rekruttering. Blant de som imponerte var Vibeke Reiling fra Fürst, Thorfinn Hansen i Simployer, Bjørn Erik Tangen i Møller Medvind og Chris Tømmervold. Vi håper NAV fikk med seg seansen, for det var tydelig at de 33 milliardene statsetaten årlig bruker på arbeidstiltak ikke treffer bedre enn at NAV ville hatt godt av en time med disse endringsagentene.

Onsdag morgen var det duket for en ny stor opplevelse da Equinors radikale innovasjonsguru Steinar Wasa Tverlid inntok skjermen som MasterClass instruktør på Open Innovation Lab of Norways populære webinar. Over 120 av Norges ledende innovatører fikk høre en av landets ledende tankeledere innen innovasjonsfeltet påpeke at alle som tror at radikal innovasjon nødvendigvis koster millioner og tar år, tar feil!

Alle kan få det til, hvis de lærer seg noen teknikker og verktøy og finner seg noen gode lag å spille på!

I den ferske boken “Radical Innovation – Everybody can if they know how” går Steinar i dybden på den systematiske tilnærmingen han og de andre endringsagentene i Equinor benytter når de går løs på de radikale innovasjonsutfordringene i Norges største selskap. Vi har lest boken og du kan lese saken her.

En annen tankeleder som denne uken brukte stortrommen var John Marcus Lervik i Cognite. Han var denne uken vertskap for et virtuelt tankeledertreff som inkluderte innovative ledere på tre kontinenter, inkludert store navn som Bernard Looney (adm.dir., BP), Øyvind Eriksen (konsernsjef, Aker ASA) og sjefen i Boston Robotics for å nevne noen.
– Verden står ved et teknologisk, økonomisk og miljømessig veikryss og industrien befinner seg fortsatt flere tiår bak, men de beste har våknet og innsett at vi er på vei mot en mer innovativ, datadrevet og bærekraftig fremtid, sa Cognite sjefen.

I Kina er det nå offisielt at Ant Group, Alibaba‘s finansielle arm vil gå på børs i neste uke i det som vil bli verdens dyreste IPO. De har valgt børsene i Hong Kong og Shanghai, – et nytt signal om at tyngdepunktet beveger seg østover.

KPMG annonserte denne uken sin årlige globale HR-undersøkelse og der leser de tall annerledes enn Trump og Fotballforbundet.  Over 1300 HR-sjefer fra 56 land deltok i KPMGs HR Pulse Survey 2020 som konkluderer med at arbeidsstyrken vil endre seg dramatisk de neste to årene, og mangel på kompetanse vil bli det største hinderet for vekst. HR-ledere må tenke nytt og endre måten å jobbe på for å møte endringer og nye utfordringer etter pandemiens utbrudd. Du kan lese saken her.

Ukas innovasjonsblomst går til tankelederne John Marcus Lervik, Steinar Wasa Tverlid og arrangørene bak Sosent konferansen 2020. Vi gratulerer og ønsker alle våre lesere en energigivende og trygg helg!

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »