Otovo vant Oslo Innovation Award

Solenergiselskapet Otovo ble årets vinner av Oslo Innovation Award. De mottok prisen foran et fullsatt Oslo Rådhus under åpningen av Oslo Innovation Week. 

Som vanlig med kåringen av Oslo innovation Award, var det et unikt trofe, som i tillegg til å være premie, også utropte vinneren. Jens Dybvik fra Fellesverkstedet presenterte årets trofè, en pcp-maskin som live lagde en medalje til vinneren, og skrev navnet Otovo på en metallplate.

Daglig leder for Otovo, Andreas Torsheim, mottok prisen i Rådhuset.

– Tusen takk for denne anerkjennelsen for det harde arbeidet vi har gjort. Anerkjennelse er noe av det viktigste vi kan få, fortalte Torsheim.

Prisen ble delt ut av jury-leder Per Saxegaard, og var en del av åpningen av Oslo Innovation Week. Uken er fylt med 56 arrangementer, over 200 talere og flere priser skal bli delt ut.

En drøm og ingenting

Otovo ble startet i 2016 og lagde solcellepanel til tak. De vokste fort, og i løpet av det første året ble Otovo markedsledende i Norge på salg av solceller til private hjem. Men Torsheim forteller at det ikke har vært bare enkelt.

– Man starter med en drøm og ingenting. Og vi startet med en ide ingen trodde på. Hvorfor skulle vi selge solcellepaneler i et land hvor sola sjelden skinner, fortalte han fra scenen.

Men Otovo har fort vokst seg store, og har nå ekspandert til Sverige, i tillegg til at de også har andre land i kikkerten.

Oslo Innovation Award har flere kriterier vinneren må oppfylle, men hovedkriteriet for å bli vurdert for prisen har de siste to årene vært at forretningsmodellen må ha et aktivt fokus på FNs bærekraftsmål. Det satte også Torsheim fokus på fra scenen.

– Å få til disse målene er vanskelig, men det kan også være enkelt. Og vi må starte med det enkle vi alle kan gjøre. Vi kan kjøre elbil, vi kan montere solceller på taket, vi kan bruke mindre plast, og vi kan ta vare på de utsatte stedene i naturen, avsluttet vinneren med.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »