Foto: Unsplash

Prospera gir deg 50 strategiske verktøy

I samarbeid med Gjensidige-stiftelsen lanserer konsulentfirmaet Prospera en verktøykasse med 50 strategiske verktøy for sosiale entreprenører og ideelle organisasjoner som er fritt tilgjengelig for alle.

Prospera er et nettverk av over 1000 pro bono-konsulenter med høyere utdannelse og arbeidserfaring fra ledende bedrifter, organisasjoner og offentlig sektor. Sosiale entreprenører og ideelle organisasjoner kan få hjelp innen juss, forretningsutvikling, økonomi, organisasjonsutvikling, PR og kommunikasjon og coaching.

 

Kompetansebasert frivillighet

Hvert år gjennomføres over 50 pro bono-prosjekter. Hvert prosjekt-team består av 6 frivillige konsulenter som bistår ideelle organisasjoner i form av strategisk bistand. Nå er de beste verktøyene hentet ut av disse leveransene og bearbeidet for åpen deling.

En redaksjon på 11 pro bono-konsulenter har gjennomgått 200 av Prosperas tidligere leveranser og plukket ut de beste verktøyene og rådene. Deretter er disse gjort tilgjengelige slik at man kan ta dem i bruk i egen organisasjon.

 

Etableringshjelp til ildsjeler

Ideelle entreprenører er som regel eksperter på spesifikke samfunnsutfordringer. Ofte har entreprenørene levd tett på utfordringene selv, og ser derfor den beste løsningen ut fra brukerperspektiv. Dette er svært verdifull skaperkraft, men for å unngå at entreprenørene skal drukne i kompleksiteten som kan dukke opp ved etablering av en virksomhet, kan Prosperas verktøykasse være en livbøye.

 

Målet med verktøykassen er at entreprenøren skal tenke strategisk fra dag en. Man vil eksempelvis få hjelp til å reflektere over verdiforslag, hvordan dette ser ut opp mot kunder, brukere og hvilke kostnader ideen fører med seg. Verktøykassen inneholder et bredt spekter av metoder og kan bidra med å skape gode beslutningsprosesser, optimalisering av vedtekter og bistå med videreutvikling.

 

Du kan lese mer om Prosperas verktøykasse her.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!
Translate »