Hele 138 ungdomsbedrifter er påmeldt årets digitale NM for ungdomsbedrifter, til sammen godt over 800 elever!

Dette er ny rekord i antall ungdomsbedrifter i NM, og elevene har levert inn over 250 pitcher i tillegg til bilder, logoer og annet konkurransemateriell. – Det at så mange har valgt å delta i NM med de forberedelser det omfatter, tyder på at arbeidet har vært inspirerende og motiverende for elevene. Jeg er dypt imponert over det arbeidet som er lagt inn her, og vi gleder oss til å vise dette til alle, forteller Grete Ingeborg Nykkelmo, daglig leder i Ungt Entreprenørskap Norge.

Skaperglede og fremtidstro

Under turbulente tider ser man ofte stor grad av kreativitet og skaperglede, og det har vi sett blant ungdommen opp mot årets NM. – Jeg er utrolig imponert over elevenes og lærernes innsats i arbeidet opp mot NM i en vanskelig periode uten vanlig skolegang og mulighet til å møte hverandre, lærere og kunder på “normal” måte, sier Nykkelmo.

Hun fortsetter, – gjennom arbeidet med Ungdomsbedrift lærer elevene kreativitet, samarbeid om å løse problemer, å ta initiativ og beslutninger – og de lærer å holde ut og prøve på nytt selv om de ikke lyktes i første forsøk. Dette er kompetanse som vil være viktig i fremtidens arbeidsliv og som har vært viktig når alt nå ble endret frem mot NM. På kort tid har de snudd seg rundt og funnet kreative og gode løsninger. Fremtidstroen er utvilsomt styrket når jeg ser engasjementet ungdommene utviser.

Dette skoleåret har vi hatt rekord i antall elever som deltar i programmet Ungdomsbedrift. Over 20% av et elevtrinn i videregående skole har jobbet med å finne forretningsideer og utvikle og selge sine produkter eller tjenester.

Det viktige juryarbeidet

Årets juryarbeid foregår digitalt. Juryen vurderer alt innsendt materiell, og basert på dette velger de ut sine favoritter som de ønsker å intervjue over Zoom. Hvem som er videre til intervju ble annonsert torsdag 29. april. – Vi er i år spesielt takknemlige for at så mange fra arbeids- og næringsliv velger å stille opp som jury for de unge, tross krevende tider for mange. De gir verdifull tilbakemelding og motivasjon til videre arbeid for ungdomsbedriftene, og de er avgjørende for vår aktivitet i Ungt Entreprenørskap – som brobygger mellom skole og arbeidsliv, sier Nykkelmo.

NM-sending hver dag i neste uke

Mandag til fredag i NM-uka som starter mandag 4. mai blir det daglige sender på Ungt Entreprenørskap sin Facebook-side. Bedriftene som deltar under NM kan du lese mer om her.