Home Biz Setter ned foten for Trump: – rasistisk

Setter ned foten for Trump: – rasistisk

0
Bilde @ flickr/b_d_solis

Facebook, NBC og Fox News har bestemt seg for å fjerne en reklame fordi den bryter med plattformens etiske retningslinjer. 

Det var etter at Fox News og NBC bestemte seg for å trekke en politisk reklame for Donald Trump fordi den ble sett på som rasistisk, at Facebook også valgte å sette ned foten.

Den republikanske reklamen, som hevder at migrant-strømmen som er på vei til USA består av “farlige og ulovlige kriminelle”, får dog fortsatt lov til å bli publisert på Facebook, men får ikke lov til å kjøres gjennom sidens betalte reklame-distribusjonssystem, en løsning hvor man kan betale penger for at budskapet skal nå flest mulig innenfor sin målgruppe.

– Denne reklamen bryter Facebooks retningslinjer for reklame fordi den består av innhold som kategoriseres som sensasjonelt, sa en talsmann fra plattformen til Bloomberg.

Facebook definerer blant annet sensasjonelt innhold i sine retningslinjer som “innhold som viser vold eller trusler om vold”.

CNN fikk også tilbud om å distribuere reklamen på sine sider, men valgte å avslå fra begynnelsen av.

– CNN har gjort det helt klart gjennom sin journalistisk dekning at denne reklamen er rasistisk. Når vi ble forespurt om å få betalt for å publisere en varient av denne reklamen, så avslo vi, skriver nyhetskanalen på Twitter.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst