Seks finalister skal sloss om plass i den gjeve Startup World Cup, når den norske finalen går av stabelen i Oslo. 

Silicon Vikings, i samarbeid med OIL og NORBAN, arrangerer tirsdag den nasjonale finalen i Silicon Vikings nordiske innovasjonskonkurranse. Her får seks finalister muligheten til å vise sitt produkt for både investorer og Vikings-juryen.

– Vi har valgt ut et bredt og interessant utvalg av startups og vi har en jury fra øverste hygge som vil representere Norge bra. Men den største verdien av disse konkurransene går mye lengre enn hver spesifike startup. Det er så viktig for det innovative miljøet i Oslo fordi dette er mer en bare en lokal konkurranse med lokale deltakere. Det er en unik mulighet til å vise frem Norge som en global deltaker, forteller CEO i Silicon Vikings, Charlotte Danielsson.

Silicon Vikings slo seg sammen med Startup World Cup i fjor for å få det nordiske miljøet på banen i den gjeve konkurransen.
Open Innovation Lab of Norway leder, Truls Berg, er positiv til at Silicon Vikings vil vise frem “vikingene” til miljøet i Silicon Valley.

– For OIL som nylig kom tilbake fra den årlige studieturen til San Francisco og Silicon Valley, blir dette et hyggelig gjensyn. For de fleste andre kan det være vel verdt å nevne at den nordiske innslaget der borte er langt større enn man skulle tro, forteller Berg.

Men før de fem finalistene tar sin nervepirrende pitch vil også Terje Mikalsen, norges utlimate IT-nestor, stå på scenen. Mikalsen er en av de fire stor som startet norsk data på 60-tallet og fortsatt holder på med innovative grep. Han vil fortelle mer om sin siste satsning innen innovasjon.

I tillegg kommer fjorårets norske vinner, Eirik Wahlstrøm fra Moviemask, som kom helt til Startup World Cup i San Francisco.

Årets jury vil bestå av Per Olav Nyborg (KF), June Breivik (Kulturtanken), Thor Beke (Synch Law), Jan-Olav Styrvold (Teknologirådet) og Yngvar Ugland (DNB).

Vinneren av den norske finalen får delta i den  europeiske finalen i April og internasjonale finalen av Startup World Cup i mai i San Francisco, med en topppremie på en million dollar.

– Vi hadde fantastiske startups under fjorårets konkurranse, og det er veldig spennende å se Norden få oppmerksomhet på den globale scenen foran de store spillerne i Silicon Valleys økosystem. Dessverre var ikke fjorårets vinner nordisk, men det håper vi vil endre seg i år, forteller Danielsson.

Les mer om arrangementet og meld deg på som tilskuer til den norske finalen her.