Du er kanskje som folk flest: Befinner deg i en situasjon der du skulle ønske at døgnet hadde mer enn 24 timer! Slik at du kunne oppnått alt som sto på agendaen.

For det er jo ofte slik at uansett hva du gjør, er det mer og mer i livet som krever din fulle oppmerksomhet. Mange av de virkelig viktige tingene blir utsatt – eller havner i glemmeboken, når dagen er over.

Her er noen kraftfulle mentale tips eller “Mind Tricks” som kan hjelpe deg til å øke din daglige produktivitet. Øke ditt fokus, slik at du kan få gjort mer på kortere tid.

Brain Hack # 1 : Senk dine mentale frister

Hvis du tror noe kommer til å ta deg en time, gi deg selv 40 minutter i stedet. Ved å krympe dine mentale tidsfrister, vil du være i stand til å arbeide mye raskere, med større fokus.

Du bør også planlegge tid i kalenderen hver uke, for rolige fokuserte “Golden Hours ” eller “Power Time”, hvor du bare jobber med de viktigste aktivitetene for den bestemte perioden. For å gjøre dette effektivt er det viktig å lukke e-posten din, slå telefonen og koble fra sosiale medier. Det vil si, med mindre din mest produktive oppgave, skjer ved å inkludere noen av disse mediene.

Brain Hack # 2 : Lag en “slutte å gjøre” liste

En “slutte å gjøre” liste er like viktig som en “å gjøre ” liste. Vi bruker en gjøremålsliste for å hjelpe oss å få ting gjort, men hvor mange uvaner, ritualer og rutiner raner tiden vår?

Ved å opprette en “slutte å gjøre” liste,  kan vi systematisk rense ut negative vaner og erstatte dem med bedre og mer produktive vaner.

En enkel måte å gjøre dette på, er å lage en liste over alle vaner, rutiner eller mennesker i livet ditt som faktisk gjør deg mindre produktiv. Det som tar deg lenger vekk fra dine tiltenkte mål eller ønsket kvalitet i livet.

Nå krever dette at du skal være helt ærlig med deg selv. Finn ut hva som sinker deg!

Brain Hack # 3 : Gå gjennom din produktivitet på slutten av dagen

Prøv dette: Hver kveld før du går til sengs, skal du ta deg tid til å skrive ned de 3-5 høyest prioriterte elementene som må løses, for å fullføre neste dag. Disse bør være oppgaver som direkte beveger deg eller din bedrift nærmere målet.

Du oppretter den nye listen for neste dag. Sett av litt tid til å vurdere listen fra dagen i dag. Spør deg selv hva som gikk bra og hva du kunne gjort bedre. Gi deg selv kred for det som har gått bra, men gi deg selv også litt konstruktiv kritikk, hvis noe ikke gikk helt som det skulle.

Start dagen din ved å se gjennom oppgavene. Gjør en bevisst beslutning om å fordele tid. Fokuser på de viktigste oppgavene. Det kan fort gå sport i å måle fremgang på slutten av dagen. Husk å foreta justeringer der det er nødvendig.

Brain Hack # 4 : Unngå multitasking

Ikke multitaske. Multitasking er noe vi alle gjør i disse dager, problemet er bare at hjernen vår ikke er skapt for det, hvis du vil oppnå best mulig resultater. Når du multitasker forstyrrer du hjernens evne til å bruke dens fulle kapasitet.

Vi kan alle tygge tyggegummi samtidig, vi kan brette tøy, mens vi snakker med en venn i telefonen. Klovner kan også ri en en-hjuling, mens de sjonglerer fargerike baller. Disse oppgavene krever ikke så mye hjernekapasitet. I de fleste tilfeller hvor hjernekraft og kreativitet er avgjørende, er multitasking egentlig bare lesstasking. Når du gjør endringer i aktiviteten fra en kontekst til en annen, risikerer du å slippe ting fra din korttidshukommelse. Det kan også forstyrre den mentale strømmen som trengs, for å prestere på topp.

Gjør en ting om gangen, maksimer din hjernekraft!

 

Kilde: Addicted2success.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here