Dagens sending i NM Ungdomsbedrift kåret vinnere i tre kategorier: «Beste kundeopplevelse på nett – i samarbeid med Visma», «Innovasjonsprisen» og «Beste yrkesfaglige bedrift».

Innovasjonsprisen gikk til Current UB, Thora Storm Vgs, Trøndelag

Håkon Haugli, administrerende direktør i Innovasjon Norge presenterte innovasjonsprisen, og hadde et tydelig ønske til de unge entreprenørene. «Dere som er unge nå lever i en tid hvor det å skape noe nytt og etablere bedrift er viktigere enn noensinne. Jeg håper at vi ser mange av dere igjen senere når dere etablerer eller viderefører ungdomsbedriftene inn i en ny fase.»

Vinneren av innovasjonsprisen ble Current UB. De lager småskala bølgekraftverk som for eksempel kan brukes på hytter. Produktet senker kostnadene ved produksjon og vedlikehold og gjøre bølgekraft konkurransedyktig i markedet. Her snakker vi innovasjon med potensiale med bærekraft i sentrum. Produktet bidrar til det grønne skiftet, og juryen ser et stort internasjonalt potensiale for Current UB.

Beste yrkesfaglige bedrift ble Stovner Auto UB fra Stovner Vgs., Oslo.

Beste yrkesfaglige bedrift er en kategori som alltid har svært høyt nivå. I år gikk seieren til Stovner Auto UB fra Stovner Vgs. i Oslo. Dette er første gang vi har en vinner fra en kjøretøy-linje. De leverer alt innen reparasjon av bil, fra dekk til soltak; “Bra for bilen, enkelt for deg”.

Juryen begrunner avgjørelsen med at bedriften er usedvanlig godt forankret i faget. De er gjennomtenkte og reflekterte, utviser stort engasjement og yrkesstolthet og de tilbyr en tjeneste til sine kunder som er av høy kvalitet og god service. De har en god etisk plattform og er seriøse i forhold til lov- og avtaleverk for bransjen, et godt utgangspunkt for arbeidslivet.

“Beste kundeopplevelse på nett i samarbeid med Visma” gikk til PXL Media Group UB fra Mailand Vgs i Viken.

Visma var partner på denne prisutdelingen, og CEO Merete Hverven var imponert over nivået på de unge innovatørene. «Etter å ha sett på flere av årets NM-deltakere, har jeg stor tro på fremtiden til norsk næringsliv. Det er små og mellomstore bedrifter som er ryggraden i norsk næringsliv, og det er dagens innovasjoner som vi skal leve av i fremtiden. De erfaringene dere har fått gjennom det siste året vil være uvurderlig når dere senere skal ut i næringslivet.»

PXL Media Group UB er et mediebyrå som tilbyr innholdsproduksjon i sanntid til mellomstore bedrifter under for eksempel eventer, messer og konserter.

Ifølge juryen scorer vinneren høyt på alle kriterier vedrørende kommunikasjon, brukervennlighet og teknisk utførelse. Nettsiden er gjennomført profesjonell, og er absolutt på høyde med andre etablerte mediebyråer. De har også benyttet kanaler som Facebook, Instagram og Blogg, som komplementerer og utfyller nettsiden.

Her kan du se dagens sending med prisutdeling.

Fra en pressemelding fra Ungt Entreprenørskap.