Trondheim: Like før midnatt kunne gründerne under lagnavnet FRIENDS juble over seier i Gründerjakten 2018, en casekonkurranse arrangert av studentorganisasjonen Start NTNU. 

Målet med Gründerjakten 2018 er å spre nyskaping og innovasjon blant studenter. I regi av Start NTNU samlet de 120 studenter fra ulike studieretninger til konkurranse i fremtidsrelevante caser.

I år var det fire ulike caser for bedriftene Last Call, Peil, Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon og Vizflex. Hvert team løste hver problemstilling med såkalt ”elevatorpitch”, en presentasjon på i underkant ett minutt hver.

Studentene som stakk av med seieren i årets casekonkurranse er Magnus Petterteig Mo, Tobias Borge Døhl, Helene Wiese og Marie Sibbern som valgte å danne gruppe under navnet FRIENDS. Premien er en tur til Silicon Valley og Startup Grind Global Conference.

Juryens begrunnelse: Studentene har i kveld overgått våre forventinger både ved kreativitet og ideer. Vinnerlaget viser evne til å forstå problemstillingene og kommer med gjennomførbare og ikke minst kreative ideer. Ofte starter gründere med et problem, eller en teknologi, men juryen la spesielt merke til samholdet og gruppedynamikken til vinnerlaget.

Seieren kom overraskende på laget: – Vi ble veldig overrasket, det var ikke noe vi hadde forventet. Det var både morsomme og utfordrende caser, og hele kvelden har vært lærerik og inspirerende. Vi har hatt det veldig gøy, sier Sibbern som går bygg- og miljøteknikk ved NTNU Gløshaugen.

Rundt 120 studenter samlet til Grunderjakten 2018 i Sparebank 1 SMN. Foto: InnoMag.no

Hva er forventningene til Silicon Valley?

– Vi forventer å bli enda mer inspirert på turen, og få se andre teknologiske ideer og teknologiske løsninger som andre har utviklet, utenfor Norge. Vi gleder oss til å lære enda mer om innovasjon og entreprenørskap, sier Sibbern.