Tesla vil begynne å installere sitt unike soltak innen utgangen av 2017. Idéen er at solcellene ikke skal legges oppå taket, men integreres i selve taket. 

Tesla kjøpte i fjor selskapet SolarCity, en avtale verdt 2,1 milliarder. Like før oppkjøpet introduserte Tesla produktet Solar Roof, som er hustak av solcellepaneler. Dette var for å presentere selve visjonen for samarbeidet mellom de to selskapene.

Tesla har valgt å kalle solcellene for soltak, nettopp fordi de er utformet for å likne på vanlige tak. Produktet er takstein som kan fange solenergi. Det er også lagt stor vekt på det estetiske, mot tradisjonelle solcellepaneler.

Ifølge selskapet skal soltaket beholde 98 prosent av effektiviteten til vanlige solcellepanel.

Les mer: Her er prosjektene Tesla jobber med akkurat nå 

– Solar Roof utfyller hjemmets arkitektur mens det forvandler sollys til elektrisitet. Med et integrert Powerwall-batteri lagres energi som er samlet inn i løpet av dagen, og gjøres tilgjengelig når som helst, noe som forvandler hjemmet ditt til et personlig nytteutstyr. Solenergiteglene i glass er så holdbare at de leveres med garanti for hele levetiden til huset ditt, eller uendelig, avhengig av hva som inntreffer først, skriver Tesla i en pressemelding.

Eksempel på soltaket “teskturert”, 1 av 4 modeller å velge mellom. Kilde: Tesla.

For å gjøre soltaket til virkelighet, vil Tesla åpne en fabrikk i Buffalo, New York før årsskiftet. Fortiden holder produksjonen til i Fremont, California.

I mai åpnet Tesla for bestilling av takene i Norge. Bestillingen fungerer på samme måte som ved forhåndsbestilling av selskapets biler: Man betaler et refunderbart depositum og får tildelt en kølapp. Selskapet planlegger å begynne å installere soltak på kundenes boliger før årsskiftet.

Etterspørselen etter produktet er fortsatt uklart, men selskapet har allerede begynt å installere produktet på medarbeidernes hustak.