Som følge av stengte grenser sørover i Europa har folk flest feriert i Norge i sommer. Det har vært god butikk for de som velger å leie ut bilen sin på bildelingstjenesten Nabobil. Utleiere over hele landet har samlet tjent 36 millioner kroner på å leie ut bilen sin til reiselystne nordmenn.

Nabobil med overskudd i juni, juli og august

Da koronapandemien gjorde det nødvendig å stenge ned landet mistet selskapet store deler av inntektsgrunnlaget sitt. Til gjengjeld har de gjort god butikk på stengte landegrenser i sommer. Da myndighetene i mai opphevet hytteforbudet og ga klarsignal for fritidsreiser i Norge hoppet det norske folk i bilene og Nabobil kan vise til rekordhøye bookingtall i sommer.

– Vi har hatt 25 000 leieforhold i 146 kommuner over hele landet, forteller daglig leder i Nabobil Even Heggernes.

Heggernes forteller at Nabobil som følge av dette for første gang tjent penger i alle de tre sommermånedene. Det har også vært en lønnsom affære for Nabobils mange utleiere.

– Fra juni til august har vi utbetalt 36 millioner kroner til utleiere over hele landet, sier Heggernes.

Fem år siden lansering

Den 8. september er det fem år siden Nabobil lanserte sin tjeneste i Norge. Med 200 000 gjennomførte leieforhold og over 7 000 biler til utleie har tjenesten fått fotfeste i det norske markedet. Det nå amerikanskeide selskapet har utbetalt 220 millioner kroner til utleierne siden oppstart i 2015.

Jakter på lønnsomhet

Nå er målet for 2021 lønnsomhet. Og med 7500 biler og over 85 000 aktive brukere mener Even Heggernes det er et realistisk mål.

– Pilene peker oppover og nye brukere strømmer til tjenesten hver dag. Med 700 biler som kan åpnes med appen i Oslo erfarer stadig flere at dette er den smarteste måten å holde bil på. I løpet av høsten ruller vi ut nøkkelfri åpningsteknologi i flere nye byer, noe som vil øke tilgjengeligheten på bil og gi brukerne en smidigere leieopplevelse også utenfor Oslo. Vi er optimistiske for framtiden og har en god plan for solid drift i året som kommer, avslutter Heggernes.

Pressemelding, Nabobil.