Allerede i en alder av 24 år tjente amerikanske Tony Robbins sin første million. Nå reiser han verden rundt for å motivere og lede gründere til veien mot suksess. InnoMag møtte han under CNBCs teknologikonferanse i Los Angeles.

– Det krever mot, sier Robbins på spørsmålet om hvordan man skal lykkes som entreprenør i dagens samfunn. – Mot betyr ikke at du ikke er redd. Det betyr at du er redd, men du gjør det uansett. Hvis du skal lykkes på høyeste nivå, må du overvinne egen frykt, forklarer han.

Anthony (Tony) Robbins er en spesiell karakter. Han har selvtillit, en god dose positiv energi og en utstråling som det nesten er umulig å ikke bli påvirket av. Det er sjeldent han klarer å sitte stille, spesielt når han snakker om temaer som virkelig engasjerer han.

Nylig utga han boken ”Unshakable”, den føyer seg inn i rekken blant bestselgere som ”Awaken the giant within” og ”Unlimited power”, som har gjort han til kanskje verdens mest kjente coach og inspirator.

Robbins ønsker å inspirere folk til å ta kontroll og utvikle seg både personlig og profesjonelt slik at vi oppnår den livskvaliteten vi selv ønsker.

– En entreprenør må ha en visjon større enn seg selv, og vise et tydelig engasjement for prosjektet, også når han møter motgang, sier Robbins.

Han forklarer at i begynnelsen er det mange timer med ekstremt hard jobbing, uten å tjene penger, derfor er det mange som gir opp for tidlig. – Det er det viktig at du viser en glede og visjon for produktet ditt. Hvis du ikke finner noe du bryr deg om mer enn deg selv, vil du aldri bli fornøyd, sier Robbins.

Rett strategi kan spare deg verdifull tid

– Jeg bryr meg ikke om hvor positiv du er, hvor hardt du jobber eller hvor mye tid du legger i produktet ditt, så lenge du har valgt feil strategi.

Hvis du finner den riktige strategien i næringslivet og i livet ditt generelt kan det spare deg tid, forteller Robbins. – De fleste overestimerer hva de skal gjøre om et år og undervurderer hva de skal gjøre i løpet av et tiår.

Som gründer kan det være en utfordring å balansere jobb og utgifter ved siden av å starte egen bedrift, hva tenker du om det?

– Når gründere spør meg om dette sier jeg at det viktigste er å kunne betale regningene og ta vare på barna sine. Det vil alltid komme først.

De viktigste timene for en gründer kommer etter en normal arbeidsdag.

– Hvor mange timer jobber du? 9 – 17? spør Robbins, og klapper hendene sammen i det han entusiastisk følger opp med: – Hvordan bruker du de resterende timene da?

“Du kan ikke lede på et sted med konstant usikkerhet”

De fleste mislykkes

– Fra klokken 19.00 på kvelden til 02.00 om morgenen, var de timene i løpet av dagen hvor jeg utviklet meg mest, forbedret ferdighetene mine og startet min egen bedrift, forklarer han.

Ifølge Robbins er ikke entreprenørskap for alle.

– Du må innse at det kan føles ut som en litt ubehagelig prosess i starten, og at entreprenørskap kanskje ikke passer for akkurat deg. De fleste mislykkes, sier han.

– Jeg tror det er viktig å spørre seg selv om din personlighet virkelig passer til dette.

Hvordan holder du energien oppe når du møter motstand?

– Hvis du tillater indre konflikter og frykt til å styre energien din vil det være vanskelig å oppnå det du trenger som skal ta deg til neste nivå av virksomheten din. Det krever disiplin, sier Robbins.

– Du kan ikke lede hvis du lever i frykt. Du kan ikke lede på et sted med konstant usikkerhet. Vær snill mot deg selv, jeg vet det høres ut som en klisje, men det er viktig at du heller bruker energien på å løse problemene som bygger virksomheten.