Det spennende norske vekstselskapet Unloc som i fjor fikk investorer som Schibsted, OBOS og svenske Axel Johnson konsernet med på laget, har utviklet en løsning som gjør at man kan bruke mobiltelefonen til å åpne dører og dele digitale nøkler like enkelt som å overføre penger med Vipps. Nå inngår de et nasjonalt samarbeid med BBL Pivotal – en landsdekkende boligforvalter med 340 000 boliger og 634 000 medlemmer.

 

Digitale nøkler har kommet for å bli, og Unloc møter stor interesse fra både investorer og kunder på veien til en revolusjon i låsbransjen. For at teknologiselskapet skal lykkes er det viktig å knytte til seg de dyktigste og mest fremovertenkende samarbeidspartnerne. BBL Pivotal er norges ledende tilbyder av systemer for boligforvaltning, og gjør det enkelt å være styremedlem i 10 000 borettslag og beboer i mer enn 340 000 boliger. Nå er BBL Pivotal samarbeidspartner og distributør av Unloc.

 

Forenklet hverdag

— Vår visjon er å åpne dører for alle, overalt. Vi ønsker å gi folk muligheten til å dele digitale nøkler med et familiemedlem, vaskehjelpen og Kolonial-sjåføren, like enkelt som å sende en tekstmelding. Det siste halvåret fremhever også viktigheten av å utarbeide løsninger som unngår unødvendig fysisk kontakt og potensiell smittefare. Samarbeidet med BBL Pivotal er utrolig spennende og ikke minst en strategisk viktig milepæl for oss, fordi det lar oss forenkle hverdagen til nordmenn i mye større skala enn tidligere, sier gründer og daglig leder i Unloc, Kris Riise.

 

Åpner dører mot fremtiden

Det kommersielle samarbeidet gjør at BBL Pivotal kan tilby en verdiøkende tjeneste til alle sine borettslag og beboere, samtidig som de forsterker deres fokus på innovasjon i en eiendomsbransje i stadig endring. Den nye løsningen vil gi 634 000 medlemmer hos BBL Pivotal muligheten til å åpne dører med mobiltelefonen.

Foto: Unloc.

— For oss i BBL Pivotal er samarbeidet med Unloc et bevis på at vi strekker oss langt for å være ledende leverandør av innovative boligløsninger som gir reelle verdier for medlemmene våre. Unloc sin teknologi blir også i stadig større grad etterspurt av kundene våre og vårt fokus har alltid vært å tilby tidsriktige innretninger som gjør hverdagen lettere og ikke bare åpner dører, men nye muligheter for dem. Med inngåelse av denne avtalen støtter vi opp om denne visjonen samtidig som vi retter oss mot fremtiden, sier Trond Ove Breivik, Administrerende Direktør i BBL Pivotal.

 

Henter vekstekspert fra Google

Marcus Hjelleset kommer fra Google og skal hjelpe Unloc med å optimalisere all vekst. Han tiltrer rollen som Interim Head of Growth mens tidligere Facebooker, Anna Hartz Munthe-Kaas er i mammapermisjon. I Google var Hjelleset ansvarlig for digital strategi og internasjonal skalering for Fortune 500-selskaper og vekstselskaper som Spotify. Han er også tidligere seriegründer, med internasjonal erfaring som spenner seg på tvers av Asia og Europa. Fanny Ehrmann har erfaring fra Goldman Sachs og skal hjelpe Unloc med å kartlegge muligheter for vekst inn i nye markeder, som Strategy & Operations Manager.

 

Vi har et vanvittig kompetent vekst-team nå, med ekspertise fra noen av verdens beste selskaper som Facebook, Google, Airbnb og Goldman Sachs. Vi har en utrolig spennende periode foran oss, sier Kris Riise

 

Åpner datterselskap i Benelux

I tråd med de internasjonale ambisjonene etablerer Unloc nå et datterselskap i Benelux. Selskapet er dermed aktiv i Norge, Sverige, Danmark og Benelux.