Verdens immaterialrettsdag: Hvorfor er den viktig?

Verdens immaterialrettsdag er en offisiell verdensomspennende markering, som hvert år gjennomføres den 26. april. I fjor ble det holdt langt over 100 arrangementer over hele verden for å markere denne dagen. Men hvorfor er det så viktig å sikre sine immaterielle rettigheter?

(InnoMag opplyser om at Patentstyret er en del av content marketing-programmet vårt INSPIRE)

Verdens immaterialrettsdag ble etablert av World Intellectual Property Organization (WIPO) i 2000. Formålet med markeringen er å feire kreativitet og oppnå økt bevissthet rundt hvordan patenter, varemerker, design og opphavsrett påvirker global innovasjon og utvikling.

I denne anledningen inviterer Patentstyret hvert år til seminar med spennende tema og dyktige foredragsholdere. Arrangementet Innovasjonskraft 2018, blir i år arrangert av Patentstyret i samarbeid med DOGA og Norsk Industri på Sentralen i Oslo.

– Dette året vil arrangementet få en ny form med bred appell. Vi ønsker å sette fokus på hvordan Norge kan styrke innovasjonskraften, og hvordan vi tre medarrangørene kan bidrar til økt verdiskaping i Norge og til økt eksport. Interessen har vært stor de siste årene, og fordi vi har slått det sammen med den populære Designindustrikonferansen, var det naturlig å invitere deltakerne til et bredere arrangement med plass til alle som tenker innovasjon, forteller seniorrådgiver og Patentstyrets fagansvarlige for arrangementet, Bente Fjeldberg.

Bente Fjeldberg under feiringen av verdens immaterialrettsdag i fjor. Foto @ Patentstyret.

På scenen i år vil man finne andre ledere, startups, designrådgivere og innovatører. Blant talerne kommer Aker BioMarine som i fjor ble kåret til Norges mest innovative selskap av InnoMag. Selskapet skal blant annet fortelle publikum om hvordan de jobber med å ta vare på bedriftens innovasjonskraft, bærekraft og immaterielle rettigheter.

– I tillegg kommer Blueye Robotics som skal ta publikum med på sin innovasjonsreise i arbeidet med å utvikle sin revolusjonerene undervannsdrone, og Patentstyret skal også lære tilskuerne mer om hvordan man håndterer sine immaterielle rettigheter i en kommersiell sammenheng. Det er med andre ord mye å glede seg til, sier Fjeldberg.

Hvorfor er det viktig å markere verdens immaterialrettsdag?

– Vi synes det er viktig å markere verdens immaterialrettsdag (World IP Day), fordi det gir oss anledning til å sette fokus på et viktig verktøy for verdiskaping som mange flere burde benyttet seg av. Mange bedrifter er ikke klar over at immaterielle verdier og rettigheter (IPR) styrker både bedriften og innovasjonen, og åpner dører for flere typer samarbeid og nye inntektsmuligheter. Årets arrangement gir også mulighet til å se IPR i en større forretningsmessig sammenheng, avslutter Fjeldberg.

I 2017 var det over 160 deltakere som feiret dagen med Patentstyret. Sikre din billett til årets arrangement HER.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!