Home Nyheter William og Kate skal møte norske gründere

William og Kate skal møte norske gründere

0
Photo: Flickr/All smiles

Det norske oppstartmiljøet er i sterk vekst og utmerker seg globalt. Et møte med  noen av Norges fremste oppstartsbedrifter står derfor høyt på agendaen når Prins William og Hertuginne Kate av Cambridge tar turen til Norge i februar. 

Kronprinsesse Mette-Marit og Kronprins Haakon kommer også til å være til stede når  Prins William og Hertuginne Kate skal besøke gründermiljøet MESH 1. februar.

– Det norske oppstartmiljøet er i sterk utvikling, og det er en betydelig økning av norske vekstselskaper som utmerker seg internasjonalt. Vi er veldig glad for at besøket på MESH er en del av programmet, sier direktør for gründer og oppstartbedrifter i Innovasjon Norge, Pål T. Næss i en pressemelding.

– Storbritannia er en av Norges viktigste handelspartnere, og det største økosystemet for vekstselskaper i Europa. Det gjør det også til et viktig marked for norske gründere. Dette arrangementet vil på en unik måte bidra til at flere spennende norske oppstartsselskaper får vist seg frem i Storbritannia, sier han.

En betydelig startup-aktør

Norge har hatt den største økningen i antall vekstselskaper sammenlignet med samtlige EU-land i 2016. Økningen på 40% er nesten det dobbelte av vekstraten til andre europeiske land. Den siste rapporten fra Startup Europe Monitor slår fast at Norge har gått fra å ha et oppstartmiljø med potensial, til å bli en betydelig aktør med et økende antall vekstselskaper på nivå med våre nordiske naboer.

– Norge har nå fått et helt lag av internasjonale vekstselskaper. Det har vært en avgjørende faktor for Oslo- og Norges suksess, fordi sannsynligheten for å lykkes på høyt nivå øker når ressurssterke personer med oppstart- og veksterfaring forblir i økosystemet. Det har skapt en ny dynamikk, sier gründer av innovasjonshuset MESH, Anders Mjåset.

Anders Mjåset startet MESH som det første innovasjonshuset for gründere i Norge i 2012. I dag driver MESH 12.000 m2 i Norge og Danmark, og deres 1000 medlemmer kommer fra et bredt spekter av selskaper. Vekstselskaper som Kahoot og Douchebags, samt internasjonale aktører som Spotify og Snapchat har sine kontorer der.

– Megatrenden digitalisering, oljekrisen og mengden oppstartsbedrifter på et internasjonalt nivå med høy vekst har vært avgjørende for utviklingen. I Norge har vi nå et økosystem med de muligheter og aktører som skal til for å styrke gode oppstartsbedrifter bredt, og med kraft, sier Mjåset.

InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst