Visjonen til She er å bidra til å inspirere og støtte kvinner til å tenke mer entreprenør- , vekst og lederskap. Faktum er: vi trenger flere kvinnelige gründere og ledere.

1/3 av gründere, og ca. 35% av lederne i Norge er kvinner. Om man ser bort ifra helse- og sosialtjenester som er bransjen hvor kvinner dominerer med over 60%.

– Vi mener at det finnes mange dyktige kvinnelige gründere og ledere, men at disse får lite plass i media. Derfor ønsker vi å løfte fram de gode rollemodellene til inspirasjon. I morgen kommer det en blanding av topp-ledere og entreprenører som vil dele både egne erfaringer og inspirere, sier Linn-Cecilie Linnemann, én av initativtakerne av She Conference.

En av gründerne som kommer til SHE konferansen er Hanne Serine Finstad, som i 2002 grunnla Forskerfabrikken.

– Jeg så at det er et stort kunnskapshull mellom hva barn lærer i skolen innen realfag og hva som skjer i den virkelige verden. Dette gapet ville jeg fylle, så jeg tenkte, hvorfor ikke gjøre realfag til en hobby, til et kulturtilbud for barn, sier Finstad.

– Musikktimer er ikke nok for å skape musikere. Gymtimer er ikke nok for å bli en fremragende idrettsutøver. Med barn som gjør realfag på fritiden, øker sjansen for å få fremragende ingeniører, forskere og grundere i fremtiden.

Basert på egen erfaring: har du noen gode tips til unge, kvinnelige gründere som ønsker å skape noe eget?

– Bygg nettverk, få et profesjonelt styre med folk som kan det du ikke kan og ha orden på økonomien.

Hva tror du er de viktigste grunnene til at vi har færre kvinnelige entreprenører?

– Det er krevende å kombinere entreprenørskap med morsrollen. Å starte en bedrift er ingen 9-17 jobb, men krever innsats utover det. Selv hadde jeg hjemmekontor i 10 år, og jobbet før barna stod opp og etter de hadde lagt seg i tillegg til tiden de var i barnehage og på skole. Slik fikk jeg fleksibilitet som småbarnsmor selv om jeg jobbet mye, og barna slapp lange dager i barnehagen og hadde meg hjemme når de kom fra skolen. Men det er nødvendig med stor selvdisiplin for å få det til slik.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here