Den årlige festivalen South by Southwest (SXSW) i Austin, Texas er stedet for nyskaping, kreativitet – og en forhåndsvisning av morgendagens teknologi. 

Deltaker Ida Faldbakken, Co-Founder av Mash Up Norway, deler noen vesentlige stikkord fra dagene i USA: VR, smart cities, self driving cars, urbanisering, the future of food, health tech, bitcon og blockchain.

– Det som ligger til grunn er jo at alt dette dreier seg om Big Data, analyse av data, og at man har en demokratisk tilgjengelighet på informasjon som en konsekvens av en slags internett 2.0, sier Faldbakken.

– I tillegg er det mye fokus på at teknologi er løsningen og kommer til å effektivisere alt. Det er en enorm optimisme innenfor for eksempel landbruk og bærekraft. Teknologien endrer samfunnet slik vi kjenner den i dag, og det må alle være forberedt på, sier hun.

President Barack Obama entret scenen den 12. mars, som den første presidenten til å delta på SXSW. I en samtale med redaktøren av Texas Tribune, Evan Smith, talte han til publikum og teknologi-industrien om å løse nasjonens største problemer ved å jobbe sammen med myndighetene i USA. Obama minnet publikum om kampanjen som han kjørte på med i 2008, og sa “If you recall, the slogan wasn’t ‘yes I can,’ it was ‘yes we can,'”

Se hele intervjuet her:

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here