Har du startet eller ønsker å starte et nytt selskap i Hordaland? Nå kan du søke Business Region Bergen om midler på inntil 50 000 kroner for å heve kompetansen om marked og økonomi.

Tilskuddet fra Etablererfondet skal bidra til gjennomføring av nødvendige tiltak i tidlig oppstartsfase, og skal gi gründeren kompetanse om marked og økonomi.

– I fjor fikk vi et voldsomt rush på det som var et nyopprettet fond i 2015. Vi fikk langt flere søknader enn vi hadde midler til. Derfor er vi svært glade for at Hordaland fylkeskommune har doblet rammene, og at vi har anledning til å hjelpe frem enda flere gründere og nyetablerere, sier administrerende direktør Ole Hope i Business Region Bergen.

Årets fond fra Hordaland fylkeskommune er på 2,6 mill kroner, og dobbelt så stort som i 2015. Hver søker kan søke om inntil 50 000 kroner fra fondet. Business Region Bergen forvalter fondet for Bergensregionen.

Hvem kan søke?

Bedriften eller enkeltmannsforetaket må være startet i 2016, eller intensjon må være å starte selskapet innen ett år fra tildelingen gis. Søknadene blir behandlet fortløpende, og søkere kan forvente et svar i løpet av tre til fire uker etter at søknaden er sendt inn.

– Det som er unikt med dette fondet er at det ikke er et krav at virksomhetens produkt eller tjeneste skal være nyskapende, selv om det selvfølgelig ikke en ulempe. Alle virksomheter som har som forutsetning å etablere minst ett årsverk, kommer inn under ordningen, presiserer Hope.

Man kan blant annet søke om midler til kundeundersøkelser, brukerstudier og annen kartlegging for å få økt brukerinnsikt, testing og videreutvikling av forretningside, kostnader knyttet til nettverksbygging eller styrking av kompetanse innen forretningsutvikling. Penger fra fondet kan derimot ikke brukes til anskaffelse av teknisk utstyr, inventar og tilsvarende.

Virksomheten som er etablert eller som skal etableres må dessuten ha adresse og forretningskontor i en av følgende kommuner: Gulen, Masfjorden, Modalen, Lindås, Austrheim, Fedje, Radøy, Meland, Bergen, Osterøy, Voss, Vaksdal, Samnanger, Fusa, Os, Sund, Øygarden, Askøy eller Fjell.

Se her for mer informasjon og lenke til den elektroinske søknaden www.regionbergen.no

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here