Onsdag lanserte The Nordic Cleantech Open hvilke 25 start-ups som er mest innovative i Norden. Blant disse finner vi Applied Autonomy og N2-applied som begge er blant Kongsberg Innovasjon’s porteføljebedrifter.

Rekordmange søkere

140 Cleantech-selskaper konkurrerte i Nordic Cleantech Open. Det er flere enn noensinne. Av disse har 25 selskaper blitt plukket ut av en internasjonalt sammensatt jury til å delta videre i programmet.

De 25 utvalgte selskapene tilbyr blockchain, digitalisering og AI som løsninger på veien mot en grønnere og smartere verden. Energi og transport, bærekraftig materiale i tekstil- og anleggsbransjen og Foodtech med økt fokus på protein er blant temaene selskapene jobber mot.

Tre norske selskaper

Blant selskapene som har gått videre i konkurransen, finner vi to norske selskaper tilhørende Kongsberg Innovasjons innovasjonsportefølje; Applied Autonomy og N2 Applied, samt spennende Oisann Engineering fra Søgne som leverer løsninger som gjør saltvann om til ferskvann.

Foto: Applied Autonomy.

Applied Autonomy leverer sky-basert teknologi for selvkjørende kjøretøy og deler vitale data om veiforhold, vær, omkjøringer, trafikk og andre trafikale faktorer som kan påvirke effektivitet og ytelse. Dette er en teknologi som i tillegg kan brukes av byer for å skape mer bærekraftig transport gjennom eksempelvis offentlig transport og såkalt “ride-sharing”.

Foto: N2 Applied.

N2 Applied har utviklet en løsning som muliggjør resirkulering av nitrogen og egenproduksjon av gjødsel for bønder. Dermed reduseres klimagassutslippet, man får en mer effektiv utnytting av ressursene og kostnadene reduseres.

“Det er utrolig bra at to av våre porteføljeselskaper, hevder seg i toppen i denne prestisjetunge-konkurranse”, sier Svein-Olav Torø, daglig leder i Kongsberg Innovasjon.

Håp om å være blant topp 10

I slutten av mars skal selskapene møte juryen i Sverige og holde en pitch hvor de presenterer sine case. Deretter vil topp 10 kunngjøres og disse skal videre til finalen under Clean Energy Capital Day som går av stabelen 12-13 mai i Lund.

“Vi krysser fingrene og har stor tro på at de norske skal være igjen blant de 10 finalistene som deltar under hovedarrangementet Clean Energy Capital Day i mai”, sier Torø.