10 oppstartselskaper får plass i mini-program i januar. 

Mangel på tidligfasekapital og gode mentorer, har vært en mangelvare i Norge. Nå går en av verdens ledende akseleratorer, 500 startup, i gang med et miniprogram – en såkalt pre-accelerator – i Norge.

Programmet starter opp fra 1. januar og vil gi litt kapital og en måneds intensiv mentoring. I spissen for programmet står 500 Startups Shaun Percival som har fått med seg Startup Norways Stina Liland Nysæther som organisator.

– Dette er et veldig lite program der vi investerer 10.000 dollar i 10 selskaper. Selskapene får en måneds mentoring, hvor de hver dag vil lære nye ting om å vokse grundervirksomheten, lage investorpitcher, hente penger, forstå analytics og selskapsstrukturer, sier Percival.

– For å komme i gang

Altså vil hvert selskap få en investering på 1000 dollar, hvorav en tredjedel betales i avgift for å delta i programmet. Samtidig tar 500 Startup en eierandel på 2 prosent.

Han anslår at 3-4 av de 10 selskapene vil komme fra Norge, mens de øvrige – med unntak av ett fra USA – vil komme fra de andre nordiske landene.

– Dette er for å komme i gang. I et større program vil vi gjøre større investeringer og bruke mer tid, sier Percival.

Så langt har 1000 selskaper vært igjennom programmet, dobbelt så mye som de opprinnelige målet om 500 som er en del av navnet. Normalt varer programmene i fire måneder, og ikke i en.

500 Startups mini-akselerator-program er det andre i Norge. Brian Weissberg startet opp akseleratoren Betafactory, som gjennomførte et program i 2011 med blant annet Xeneta og Checkd.

500 Startup stiller følgende krav til selskaper som vil være med: 

• ha en fungerende produkt/tjeneste (Minimum viable product)
• Kjerneteamet er på plass, ideelt sett med to co-fundere.
• Opptatt av å vokse utenfor norden og etablere en global tilstedeværelse 

Du kan søke om opptak til programmet her

Du kan lese mer om hva en pre-accelerator er på Tech.eu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here