Home Nyheter 7 nyheter du bør få med deg

7 nyheter du bør få med deg

0
Bilde @ flickr/jdlasica

Investorer vil at Mark Zuckerberg skal trekke seg, men selv velger han å bli en mer aggressiv CEO. NASA ser an de kommersielle konkurrentene, og vurderer å skrinlegge romskip-prosjektet. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av. 

1. Mark Zuckerberg er under sterk kritikk fra flere hold om dagen. Flere investorer krever at han trekker seg som styreleder i Facebook etter at Facebook skal ha forsøkt å sverte kritikere for å dra fokuset vekk fra de skandalene som har rystet selskapets rykte.

2. Zuckerberg har også uttalt at han vil være en mer aggresiv CEO i tiden fremover fordi selskapet nå er i “krig” med media. Han hevder også at mye av den negative omtalen i media er “bullshit”.

3. FCC har gitt Elon Musk og SpaceX godkjennelse for å sende 7,518 nye satellitter opp i jordens lave bane. Dette betyr at SpaceX til sammen har fått godkjennelse til 11 943 satellitter. De har ni år på seg til å sende dem opp.

4. Amazon har endelig bestemt seg for hvor de ønsker å ha sine nye hovedkvarter, etter et år med leting. Valgene falt på New York og nord-Virginia. I jakten har byer tilbudt seg å oppkalle gater etter Alexa, gi gratis business-class-billetter til alle ansatte, i tillegg til å betale flere milliarder for å få muligheten til å ha Amazon i byen. 

5. Amazons grunnlegger, Jeff Bezos, uttalte i forrige uke at Amazon kommer til å gå konkurs en dag. Uttalelsen kom på et møte for alle ansatte, hvor Bezos forklarte at ikke engang Amazon er “too big to fail” og at det en dag vil være slutt.

6. Og de stadige planene til Elon Musks SpaceX og Jeff Bezos Blue Blue Origin gjør at NASA vurderer å skrinlegge planene om et nytt stort romskip for å frakte mennesker til månen og Mars. I tillegg til at NASA’s prosjekt “Space Launch System” har hatt en del problemer, gjør SpaceX’s Big Falcon Rocket og Blue Origin’s New Glenn store fremskritt, og NASA uttaler at hvis en av disse rakettene blir klare først, vil de skrinlegge prosjektet sitt.

7. Som følge av en feil skal et mindre antall Instagram-passord ha blitt lekket i helga. Instagram forteller at det kun skal være snakk om få personer. Feilen gjorde at brukernes passord ble inkludert i lenken man følger for å laste ned dataene.

 

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst