Netflix har fått Saudi-Arabia på nakken, Apple har endt opp med å bryte sitt løfte til kundene, mens NASA kan melde om nok et gjennombrudd i rommet. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av. 

1. Jobb-kommunikasjonsverktøyet Slack måtte unnskylde seg til en stor gruppe med reisende til Iran etter at de valgte å stenge kontoen deres på grunn av USAs sanksjoner. Det viste seg imidlertidig at de reisende verken jobbet med eller for Iran eller hadde noen annen form for tilknytning til landet.

2. SpaceX jobber med å lansere et testromskip som vil bli en integrert del av The Big Falcon X-systemet, hvis plan er å lande på planeten Mars. Ifølge Elon Musk kan testromskipet bli en realitet allerede i mars i år.

3. NASA-sonden New Horizons har nådd solsystemets yttergrense, Ultima Thule. Det er det fjerneste objektet i rommet som noensinne er forsøkt utforsket.

4. Det ser ut til at alt går etter planen for Facebooks lansering av de revolusjonerende VR-brillene Oculus Quest. Ifølge selskapet skal brillene være tilgjengelig i butikker fra våren 2019, som lovet.

5. Netflix har valgt å fjerne en episode av satireprogrammet “The Patriot Act with Hasan Minhaj” etter at det saudi-arabiske regimet reagerte på programleder Minhaj kritikk av landet etter drapet på den journalisten Jamal Khashoggi.

6. Apple, som normalt sett pleier å lansere produkter innen tiden de har lovet kundene sine, endte året med å ikke levere på sitt løftet om å lansere AirPower – som skal gjøre det mulig å tråløst lade Iponen, AppleWatchen og AirPodsen samtidig.

7. Tesla har fått to nye styremedlemmer – Larry Ellison, grunnleggeren av Oracle og direktøren av legemiddle-distribusjonsselskapet Walgreens Boots Alliance, Kathleen Wilson-Thompson. Endringene i styret kommer etter at Elon Musk måtte gå av som styreformann som følger Telsa-tweeten om å ta selskapet på børs i fjor.