Elon Musk bygger ny gigant-fabrikk, nok en Snapchat-direktør forlater selskapet og Apple dropper ned til en fjerdeplass på listen over verdens mest verdifulle selskap. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av.  

1. Elon Musk har begynt å bygge en ny Tesla-fabrikk, denne gangen i Kina. Fabrikken estimeres å koste 2 milliarder kroner og skal etter planen stå ferdig allerede nå til sommeren.

2. Elisabeth Herbst-Brady, direktør for strategiske partnerskap i Snapchat, forlater selskapet etter to år – og føyer seg dermed i rekken av sjefer som har sluttet i selskapet den siste tiden, melder Business Insider.

3. Apples “App Store” slo ny rekord da de solgte for over 1.2 milliarder dollar i apper mellom julaften og nyttårsaften.

4. Til tross for rekordsalg, synker allikevel selskapet ned til en fjerdeplass på listen over de mest verdifulle selskapene i verden. Apple ble i august det første børsnoterte selskapet til å bli verdsatt til over én trillion dollar, men er nå forbigått av Microsoft, Amazon og Googles moderselskap Alphabet.

5. Ordfører i New York City avslører at han har vært i kontakt med Elon Musk for å få råd til hvordan de skal forbedre signalsystemet til t-banen i byen.

6. Mobil-AR selskapet Niantic, som blant annet står bak suksess-spillet Pokémon Go, har hentet nye 200 millioner dollar i investeringer. Blant investorene finner du IVP, aXiomatic Gaming og Samsung. Startup-selskapet har med det reist over 415 millioner dollar totalt. Selskapet er nemlig i ferd med å slippe et nytt Harry Potter-spill, Harry Potter: Wizards Unite” som flere har spekulert i om kan bli “det nye Pokémon Go”.

7. Verdens mest brukte vær-app, Weather Channel, har blitt saksøkt for å ha misbrukt brukernes lokasjonsinformasjon uten deres samtykke. Informasjonen skal ha blitt solgt til tredjeparter og brukt til målrettet reklame og forbrukeranalyser, fastslår påtalemyndighen i Los Angeles.