Norge faller to plasser på den globale innovasjonsindeksen, tech-gigantene trapper opp sin satsing på helseteknologi og Twitter-sjefen melder om nye endringer på plattformen. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av. 

1. De store sosiale medie-selskapene har blitt flinkere til å fjerne ulovlige hat-ytringer på plattformene. Det viser en ny undersøkelse gjort av EU. Ifølge undersøkelsen ble 72% av hatytringene på plattformene fjernet sammenliknet med 2016 da tallet var nede i 28 %.

2. Videospillet “Super Smash Bros Ultimate” er det raskest selgende spillet i historien med over 12 millioner kopier solgt de første to månedene.

3. Norge har med sin 17. plass i år falt to plasser på den årlige innovasjonsindeksen til Bloomberg, mens Sør-Korea beholder tittelen som verdens best innovative land.

4. Fra å måtte slette tweeten din dersom du for eksempel oppdager en skrivefeil, vil du mest sannsynlig snart kunne redigere den. Den etterlengtede innstillingen vil derimot ha en tidsbegrensning på hvor lenge etter publisering du har muligheten til å endre på tweeten – dette for ikke å ødelegge Twitter-konseptet med å publisere det du tenker i realtid, uttalte Twitter-sjef Jack Dorset under en podcast-episode.

5. Amazon-sjef Jeff Bezos ser ut til å ha endret sin mening om bruken av reklame. Fra å være en som mente reklame var “for produkter som ikke var bemerkelsesverdig nok”, er Amazon i dag blant de fem selskapene i USA som bruker mest på markedføring.

6. Tech-gigantene trapper opp sin satsing på helseteknologi. Apple har gått inn et samarbeid med helseforsikringsselskapet Aetna, mens Googles moderselskap Alphabet er i gang med å utvikle en sko som skal kunne registrere både vekt og bevegelse.

7. De ansattes tillit til Google-sjef Sundar Pichai og resten av lederskapet er den laveste på seks år, viser en intern rapport. Ifølge tallene stilte en fjerdedel seg nøytral eller negativ til spørsmålet om hvorvidt ledelsen ville klare å lede selskapet i fremtiden på en suksessfull måte.