Home Nyheter Innovasjon Dette er verdens mest innovative land

Dette er verdens mest innovative land

0

Finland raser opp til tredjeplass, mens Norge og Sverige har falt.

For syvende år på rad kommer Bloomberg ut med en indeks over verdens mest innnovative land. Landene blir målt på en rekke kriterier, inkludert forskning og utvikling, produksjonskapasitet og konsentrasjon av høyteknologiske offentlige selskaper.

På årets liste har Norge falt ned fra fjorårets 15. plass til 17. plass. Også Sverige har sunket kraftig, fra fjorårets store andreplass ned til 7. plass i år, mens Finland har økt fra 7. plass til 3. plass bak Sør- Korea og Tyskland.

Les også: Norge langt bak nabolandene på Innovasjonsindeks

Sør-Korea holder fremdeles sterkt på plass nr.1, og ifølge Khnoon Goh, forskningsansvarlig ved Australia og New Zealand Banking Grounp Ltd. i Singapore, vil de i tiden fremover også få en større boost.

− Innovasjon blir stadig viktigere for å drive økonomisk ytelse, særlig i de østeuropeiske og asiatiske økonomiene der det ikke lenger er et demografisk utbytte og høyere verdiskapende produksjonsmontering blir flyttet til land med lavere kostnad i regionen,sier Goh til Bloomberg.

Tysklands økning i Bloomberg-rangeringen virker også foreløpig, da Europas største eksportør sliter med mangel på faglærte arbeidere og endrer innvandringspolitikk, ifølge Juergen Michels, sjeføkonom i Bayerische Landesbank.

− Det må finpusse sin strategi i høyteknologiske sektorer, blant annet næringer som diesel, digital kommunikasjon og kunstig intelligens, legger han til.

Sverige måtte i år se seg slått av blant annet Kina, som har hatt et stort år, spesielt innenfor patenter. Kinas poengsum reflekterer en dikotomi i verdens nest største økonomi: De er nummer 2 i patentaktivitet, mye på grunn av Huawei Technologies Co. og BOE Technology Group, men ligger fortsatt bak de fleste innovative land i total produktivitet.

Både Norge og Sverige har sunket på innovasjons-indexen fra i fjor, mens Finland har økt kraftig.
Foto @ Reddit
InnoMag er Norges ledende innovasjonsmagasin og leverer kvalitetsinnhold uten betalingsmur. Vi er derfor avhengige av støtte fra våre lesere for å kunne fortsette å kunne levere unikt stoff til alle dere som er opptatt av fremtiden og alt det spennende som skjer på innovasjonsfronten, både nasjonalt og internasjonalt.

Dersom du ønsker å støtte InnoMag, kan du sende ditt bidrag via Vipps ved å søke opp InnoMag under "kjøp og betal". Alle monner drar og vi setter stor pris på bidraget! Med vennlig hilsen InnoMag-teamet!

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Pssst