7 nyheter du bør vite om

Samsung og Huawei lanserer brettbare telefoner til en skremmende pris, Facebook møter ny kritikk etter planer om å spionere på brukere, og Virgin Atlantic har sendt sin første passasjer ut i rommet. Her er syv nyheter du bør få med deg denne uken. 

Bare en uke etter at Samsung presenterte sin brettbare telefon Galaxy Fold, kommer Huawei på banen en konkurrent. Huawei Mate X, som ble presentert i helgen, skal være tynnere, ha større skjerm, og brette seg flatere sammen. Samsung sjokkerte da de satte prisen på telefonen til 17 000 kr, og Huawei legger seg ikke på et lavere budsjett med en startpris på 27 000,-.

Problemene forsetter å komme for Facebook og Mark Zuckerberg. Denne uken kom det frem at selskapet i interne eposter hadde planer om å spionere på Adroid-brukere.De ønsket å bruke GPS og informasjon om sivilstatus til å rette annonser og tilrettelagt informasjon til brukerne.

Microsoft-ansatte krever at selskapet avbryter kontrakten med US Army om å bruke HoloLens-briller i krigføring. De ansatte uttaler i et brev til ledelsen at de ikke ønsker at teknologien skal kunne brukes til å drepe. HoloLens-brillene brukes i utgangspunktet til spill, men selskapets kontrakt med militæret gjør at soldater skal kunne bruke den i bakkekamp.

Kinesiske gen-tvillinger kan ha blitt smartere av gen-endringen. Forskere som følger CRISPR-tvillingene i Kina som ble genmanipulert for å være HIV-immune, melder at den samme teknologien kan endre hjernens evne til å ta inn informasjon. Tvillingene er bare et år gamle, så det er tidlig å si, men forskning på mus viser en økning i hjernekapasietet og kognitive funksjoner.

På fredag sendte Richard Brandsons selskap Virgin Galactic opp sin første passasjer-romferge. Romfergen ved navnet VSS Unity, ble skutt opp i atmosfæren for å gi passasjeren “zero gravity” for så å lande trygt på bakken igjen. Den første “passasjeren” på romfergen var selskapets egen astronaut-instruktør.

NASA vender blikket hjemover og har utviklet en undervannsdrone for å undersøke de dypeste delene av havet. Ved hjelp av private investorer har NASA sikret seg 1,2 millioner dollar til prosjektet og dronen har fått navnet Orpheus.

Spill-plattformen Steam støtter nå VR-streaming i form av NextVR. Teknologien gjør det mulig for brukere å se fotballkamper, konserter eller wrestling med VR briller, og få en følelse av å være til stede på arenaen.

Tips oss

Har du et godt tips til en sak vi bør skrive om? Send ditt tips til post@innomag.no!

Vi anbefaler:

Translate »