Amazon skal gi to milliarder dollar til veldedighet, Facebook søker etter en “menneskerettighetssjef” og en “Tinder-app” for de over 50 år har akkurat blitt lansert i Storbritannia. Her er syv nyheter du ikke bør gå glipp av. 

1. Ifølge the Wall Street Journal, skal noen Amazon-arbeidere ha tatt i mot penger av selgere i bytte mot at de slettet dårlige anmeldelser av dem på plattformen. Selskapet undersøker nå saken.

2. Positivt for selskapet er det dog at Amazons kontroversielle sjef, Jeff Bezos, som den siste tide har fått mye kritikk for å ha dårlige arbeidsvilkår, nå melder at han vil etablere et fond på to milliarder dollar, som skal gå til å hjelpe fattige nabolag og lavtlønnede familier.

3. Roboter har potensiale til å skape 133 milioner nye jobber innen 10 år, viser en ny rapport utarbeidet av WEF. Samtidig risikerer 75 millioner å forsvinne grunnet automatisering.

4. Facebook har fått mye kritikk for spredningen av falske og hatfulle nyheter på plattformen og i sin siste stillingsannonse kan det se ut som om de har tatt til seg kritikken. Selskapet søker nemlig nå en “menneskerettighetssjef” som skal jobbe med koordinering av selskapets tiltak for å sikre at menneskerettighetsprinsippene på plattformen ivaretas.

5. At Facebook tar problemet med falske nyheter på alvor, gjenspeiler seg også i en ny undersøkelse, som viser at mengden falske nyheter på plattformen har minket mer enn halvparten siden 2016. Det samme kan dog ikke sies for Twitter…

6. Det ser ut som om YouTube går mer og mer bort fra å kun være en videoplattform for PC og mobil, til å satse på TV. Ifølge YouTubes produktsjef Neal Mohan, ser flere og flere YouTube på TV-skjermen sin og er nå det raskest voksende markedet deres.

7. En ny dating-app for de over 50 år har akkurat blitt lansert i Sotrbritannia. Foreløpig kan Lumen kun brukes der, men appen skal snart bli lansert globalt, ifølge gründeren.